Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady





Zapiekane roladki naleśnikowe ze szpinakiem

Udostępnij na Facebook

Obejrzyj ten film na naszym kanale YouTube : Zapiekane roladki naleśnikowe ze szpinakiem




Oceń film:

Ocena użytkowników: [ocena]10.00 / 10



Przepis


SKŁADNIKI (na 3 porcje):

Jajka-                         1 szt.
mąka
mleko
ricotta-                      50 gr.
mozzarella-              50 gr.
parmezan-               pół szklanki tartego
szynka parmeńska- 4 plasterki
pomidory pelatti-      puszka
koncentrat pom.-     1 łyżka
sos chili
bazylia
czosnek-                  3 ząbki
oliwa z oliwek
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Szpinak smażę na maśle przez minutę, solę, pieprzę i odstawiam do ostygnięcia.
Na drugiej patelni rozgrzewam oliwę z masłem, nakładam pomidory pelatti, przyprawiam solą, pieprzem, cukrem. Dodaję sosu chili i łyżkę koncentratu pomidorowego. mięszam i duszę.
Po 10 minutach dodaję starty na tarce czosnek i duszę jeszcze 10 minut.. Sos blenduję na gładką masę.
Przygotowuję naleśniki. Za pomocą miksera mieszam mąkę, sól, jajka i mleko.
Z takiej masy smażę 4 naleśniki na złoto-rumiany klor.
Do przestudzonego szpinaku dodają ricottę, solę i dokładnie mieszam.
Na desce rozkładam folię, na niej naleśniki, tak, żeby nachodząc na siebie utworzyły jak największą powierzchnię.
Na naleśniki wykładam farsz szpinakowy, na niego paski mozzarelli, a na ser plastry szynki parmeńskiej.
Całość delikatnie zwijam, pomagając sobie folią w duży rulon. Zawijam w folii jak cukierka i roluję, żeby stał sie sztywniejszy.
Kroję na 5 cm. roladki, pozbywam się folii i układam pionowo w naczyniu żaroodpornym. Posypuję parmezanem i wstawiam na 10 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Wykładam na talerz, polewam delikatnie sosem pomidorowym i dekoruję bazylią.

Smacznego...

Opis


Roladki z naleśników, nadziane kilkoma serami i przepysznym szpinakiem, do tego zapieczone razem z parmezanem, a na uwieńczenie tego kulinarnego dzieła polane aromatycznym sosem pomidorowym.





Słowa kluczowe


roladki naleśniki ze szpinakiem szpinak rikotta mozzarella zapiekane z sosem pomidorowym przepis przepisy kulianrna kuinarnatv



dodaj komentarz:




     Komentarze (1) :

 

2017-04-04 18:41:26, podpis
" Chère PRD, vous noterez que si votre estimé collègue de Sud Ouest n’avait pas donné les noms des deux magistrats et le lieu du procès jamais l’accusé de ce procès n’aurait pu avoir « le sentiment que son affaire n’est pas jugée avec l’attention qui lui est dupnsb&e;».Je trouve que vous exonérez bien vite le journaliste de sa responsabilité.

   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.