Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady





Wołowina z imbirem i grzybami shitake

Udostępnij na Facebook

Obejrzyj ten film na naszym kanale YouTube : Wołowina z imbirem i grzybami shitake




Oceń film:

Ocena użytkowników: [ocena]10.00 / 10



Przepis


SKŁADNIKI (na 3-4 porcje):

Wołowina (np. udziec)-                600 gr.
grzyby shitake-                          13-15 szt.
imbir-                                        kawałek wielkości palca
papryczka chili-                         1 szt.
sos sojowy
sos teryiaki
olej arachidowy
olej sezamowy
bulion-                                      1 szklanka
sól

PRZYGOTOWANIE:

Grzyby zalewam wodą i odstawiam na 1 godzinę.
Wołowinę kroję na grube paski, przekładam do miseczki i zaprawiam sosem tetyiaki i sojowym. Nacieram i odstawiam na pół godziny.
Po tym czasie wrzucam do mocno rozgrzanego garnka z niewielką ilością oleju arachidowego.
Smażę przez kilka minut i dodaję starty imbir, a po chwili papryczkę chili.
Dolewam też trochę sosów: sojowego i teryiaki, a także bulionu. Jeszcze trochę oleju sezamowego i zakrywam garnek. Duszę na małym ogniu.
Po godzinie odkrywam i dodaję grzyby, wraz z zalewą, w której się moczyły. Zakrywam i dusze jeszcze przez pół godziny.
Wykładam na talerz, posypuję szczypiorkiem, podaję z ryżem i sałatką z kapusty.

Smacznego...            

Opis


Bardzo mnie ciągnie do azjatyckiej kuchni, uwielbiam te mocne smaki. Wołowina z grzybami- to brzmi bardzo dobrze, a jeśli to będą grzyby shitake, dużo imbiru i orientalne przyprawy to wyjdzie bomba smakowa.





Słowa kluczowe


wołowina teryiaki z grzybami shitake imbir z imbirem w sosie azjatyckie orientalne obiad przepis przepisy kulinarna kulinarnatv



dodaj komentarz:




     Komentarze (4) :

 

2017-04-04 18:24:03, podpis
" Terrific Internet weenaitb…Unquestio-sbly assume for every could says. Your own individual reason were whilst within the net the undeniable fact that minimum problematic item to understand. As my best companion in addition to i inform a particular, As my best companion in additi…

2015-08-02 15:40:26, podpis
" The vacuum coiokng pot is a good idea. However, I have some suggestions for the wrapping. Try not to overlap the strings and you can trim the ends of the bamboo leaf to tidy up. Also, you can use tooth picks to ‘pin’ the leafs into the pyramid shape. So hand size is not an issue. It is very commendable of you to keep up with this important Chinese culture.

2015-02-04 15:25:47, kulinarnatv.pl
" Wielka racja, przepis jest smakowity ;). Grzyby shitake można dostać w większości supermarketów na "orientalnych stoiskach". Dostępne są też we wszystkich tego typu sklepach internetowych np. przepisychinskie. Jeśli ich nie ma można śmiało zastąpić munami, albo naszymi polskimi suszonymi podgrzybkami. Wprawdzie smak będzie się różnił, ale gwarantuję, że pozostanie smakowite ;) Adrian

2015-02-04 14:08:54, J.
" Przepis wydaje się być smakowity, tylko czy łatwo mozna dostać takie grzyby i ewentualnie czy mogą być inne ?

   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.