Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady





Tatar w hiszpańskim stylu

Udostępnij na Facebook

Obejrzyj ten film na naszym kanale YouTube : Tatar w hiszpańskim stylu




Oceń film:

Ocena użytkowników: [ocena]10.49 / 10



Przepis


SKŁADNIKI:

polędwica wołowa
jajko
ciemny chleb
musztarda
cebula
anchovis
kapary
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Wołowinę drobno siekam i przekładam do miseczki. Przyprawiam solą, pieprzem, dolewam oliwy.
Cebulę kroję bardzo drobno.
Anchois kroję w kostkę i przekładam do miseczki. Dodaję łyżeczkę musztardy, żółtko z jajka i oliwę. Ucieram na gładką masę. Przyprawiam pieprzem, dorzucam kapary i cebulę, dolewam sos chili.
Wykrawam krążek pieczywa.  Układam w foremce, przykrywam mięsem, formuję tak, aby powstało wgłębienie. Do wnętrza wlewam sos.
Wykładam z foremki na talerz. Całość posypuję świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego...

Opis


Wspaniała elegancka przekąska na wyjątkowe okazje. Jest zdecydowanie bogatszy w smaku od klasycznego polskiego odpowiednika. Połączenie mocnego sosu z dodatkien anchois z posiekaną wołowiną, to wybitna kompozycja.





Słowa kluczowe


tatar przekąska sexy kolacja wołowy



dodaj komentarz:




     Komentarze (5) :

 

2016-10-28 03:27:24, podpis
" Uniargreddng: We would most want to buy a money for a small fraction of their true worth. Nevertheless do you do it simply by intentionally knocking the grade of a person else’s coin in order to weaken it’s price? Many people would certainly, it appears, because this is a standard exercise inside numismatics.

2015-10-03 23:38:00, podpis
" Świetnie przedstawiony przepis, na pewno także go wypróbuje. Dekoracja tatara widzę że bardzo się liczy, ładne udekorowanie całej potrawy na talerzu zawsze będzie lepiej smakowało, bo w końcu je też się oczami :-). Wiele osób robi prawdziwie arcydzieła dekoracji, mi niestety nie zawsze się udaje. Robię czasami taki prosty www.open-youweb.com/jak-zrobic-tatar/ ale zawsze skuszę się na coś lepszego. Dziękuję jeszcze raz za wspaniały wpis.

2014-10-10 19:35:22, Bartek
" Pała z historii naszej kuchni!;) Staropolski tatar to tatar właśnie z soloną rybą jako przyprawą do tego grzybki, cebulka, ogórek, żółtko i mamy staropolską eksplozję smaku. Polecam

2013-06-03 22:32:26, kulinarnatv.pl
" Proszę spróbować go zrobić, jest naprawdę genialny. Anchois występuje tutaj jako przyprawa i ich specyficzny rybny aromat częściowo się neutralizuje, jednocześnie podnosząc wzbogacając smak sosu. Fileciki anchois są częstym dodatkiem do mięs szczególnie w kuchni basenu Morza Śródziemnego, podobnie jak np. sos rybny w kuchni azjatyckiej. Wydawałoby się, że smak rybny nie "zagra" z mięsem, a jednak wyśmienicie się łączy.

2013-06-03 21:51:47, podpis
" Ciekawy. jestem wielbicielem tatara, trzeba będzie spróbować. A czy smak anchois nie przeszkadza?

   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.