Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady





Sztuka mięsa, gotowana w aromatycznym bulionie

Udostępnij na Facebook

Obejrzyj ten film na naszym kanale YouTube : Sztuka mięsa, gotowana w aromatycznym bulionie




Oceń film:

Ocena użytkowników: [ocena]10.00 / 10



Przepis


SKŁADNIKI (na 2 duże porcje):

Pręga wołowa-                       800 gr.
marchewka-                           2 szt.
pietruszka-                             1-2 szt.
por-                                        1 szt.
seler z nacią-                         1 szt.
cebula-                                   1 szt.
chrzan-                                   1 łyżka na porcję
liście laurowe
ziele angielskie
natka pietruszki
sól, pieprz ziarnisty

PRZYGOTOWANIE:

Pręgę wołową wkładam do zimnej wody, gdy się zagotuję odszumowuję wywar.
Dodaję liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i sól.
Gotuje 1,5 godziny na małym ogniu.
Po tym czasie przypalam połówki cebuli i dodaję do wywaru razem z resztą pokrojonych warzyw. 
Gotuje jeszcze co najmniej godzinę.
Wyciągam mięso, kroję je na duże kawałki.
Na talerz wykładam warzywa, głównie marchewkę, cebulę i pora, na nie układam mięso i wszystko podlewam niewielką ilością bulionu. Posypuje natką. Z boku nakładam łyżkę chrzanu.

Smacznego...

Opis


Gotowana sztuka mięsa wołowego to chyba doskonale znana wszystkim mięsożercom potrawa.
Najważniejsze jednak, żeby przyrządzić ją idealnie. Należy zintensyfikować smak, bo on w połączeniu z rozpływającym się w ustach mięsem jest najważniejszy.





Słowa kluczowe


sztuka mięsa sztuka mięsa gotowana gotowane wołowina wołowe pręga z chrzanem z warzywami w bulionie bulion przepis przepisy kulinarna kulinarnatv



dodaj komentarz:




Brak komentarzy do tego filmu.
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.