Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady





sushi nigiri z tuńczyka

Udostępnij na Facebook

Obejrzyj ten film na naszym kanale YouTube : sushi nigiri z tuńczyka




Oceń film:

Ocena użytkowników: [ocena]10.00 / 10



Przepis


Składniki:
ryż do sushi
tuńczyk
wasabi
sos sojowy
ocet ryżowy
sól, cukier
imbir marynowany

Przygotowanie:
Tuńczyka kroimy na plastry ok 3-5mm grubości. Powinny mieć wielość ok 2-2.5cm na 5 cm Z ryżu lepimy owale o długości kciuka i szerokości ok 2-2.5 cm. Smarujemy je wasabi i układamyna nie wcześniej przygotowane plastry tuńczyka. Dociskamy i serwujemy. Można przewiązać je paskiem nori.

Opis


Sushi nigiri z tuńczyka
Jedne z podstawowych sushi, obowiązkowy element na naszym stole. Dobrej jakości ryba i idealnie przygotowany ryż, to receptura na świetne nigiri.





Słowa kluczowe


sushi nigiri maki uramaki tuńczyk tuńczykiem kolacja ryż japońskie



dodaj komentarz:




Brak komentarzy do tego filmu.
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.