|
|
Ocena użytkowników: 10.00 / 10
Przepis
SKŁADNIKI (na 2-3 porcje):
Filet z dorsza- 3 szt.
szczypiorek- 1 mały pęczek
natka pietruszki- 1 pęczek
kapary- 1 łyżka
czosnek- 2 ząbki
musztarda dijon- 1 łyżka
filety anchois- 3-4 szt.
białe wytrawne wino- 1 kieliszek
oliwa z oliwek
sok z cytryny
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Filety posypuję solą, pieprzem i odstawiam.
Kroję szczypiorek na plasterki i przesmażam na oliwie, dodaję anchois i rozpuszczam.
Po chwili dodaję kapary i musztardę dijon, mieszam i deglasuję winem. Nieco redukuję, i dodaję pokrojony szczypiorek i natkę.
Skrapiam sokiem z cytryny, doprawiam solą i pieprzem. Po kilku minutach miksuję.
Ryby smażę na patelni grillowej z oliwą po niecałe 2 minuty z każdej strony.
Sos wykładam na talerz, na nim układam filety.
Smacznego...
|
Opis
Następny klasyk hiszpańskiej kuchni- Ryba w zielonym sosie, zrobionym między innymi z natki, szczypiorku, czosnku, kaparów i anchois. Te intensywne smaki na pewno wzbogacą naszą rybę. Do przepisu używam fileta z dorsza.
Słowa kluczowe
ryba filet dorsz z dorsza fish w zielonym sosie sos z sosem natka czosnek anchois hiszpański danie obiad przepis przepisy kulinarna kulinarnatv
|
dodaj komentarz:
Komentarze (1) :
2015-08-02 11:25:25, podpis " J en est mange9 y a pas longtemps est sa c est une Tuerie!!!!Je sais pas si sa e0 de9je0 e9te9 dis, mais bien garde9 l eau de re9hydratation des moirells (filtre9!), C est plein de gofbts ..
|
|
Twoje ulubione filmy:
|
Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
|
|
|
|
|
Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.
|
|