Przepis
SKŁADNIKI:
rostbef- 200G
masło
oliwa
czosnek
papryczka chili
koperek
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Ścieram czosnek, kroję chili, nacieram nimi mięso, posypuję solą i pieprzem, polewam oliwą. Odkładam na 20-30 min.
Do masła dodaję czosnek, pokrojoną papryczkę chili, koperek, sól, dokładnie mieszam.
Na patelni rozgrzewam masło i oliwę, kładę mięso i smażę po 2 minuty z każdej strony. Można smażyć dłużej- według upodobań. Po usmażeniu odkładam na kilka minut.
Podaję z masełkiem czosnkowym.
Smacznego...
|
Opis
Rostbef grillowany z masłem czosnkowym. To niemal wyznacznik wyśmienitego steaka. Nie używamy w tym przypadku zbyt wielu smaków, wydobywamy tem właściwy- naturalny smak dobrej wołowiny. Masło czosnkowe go nam świetnie wzmocni. Polecam krrrrwisty :)
Słowa kluczowe
grill rostbef steak stek wołowina masło czosnek krwisty wielka brytania
|