Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady





pierś po normandzku

Udostępnij na Facebook

Obejrzyj ten film na naszym kanale YouTube : pierś po normandzku




Oceń film:

Ocena użytkowników: [ocena]10.00 / 10



Przepis


SKŁADNIKI:

pierś- 150 gr
4 pieczarki
jabłko
kieliszek białego wina
pół cytryny
ryż
masło
śmietanka
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Na roztopionym maśle smażę pieczarki, solę, posypuję pieprzem. Zalewam białym winem, a po chwili śmietanką. Jabłko kroję w kostkę i dorzucam do sosu.
Gotuję ryż.
Pierś posypuję solą, pieprzem i wkładam na rozgrzaną grillową patelnię. Smażę 3-4 min z każdej strony.
Usmażone mięso kroję w paski i wrzucam do sosu. Duszę kilka minut.
Potrawę podaję z ryżem.
Smacznego...





 

Opis


Pierś po normandzku to grillowana pierś z kurczaka w sosie z białego wina i śmietanki. To co ją wyróżnaia to jabłka. Dusząc się w sosie nadają wyjątkowy i bardzo ciekawy smak całej potrawie. W tym daniu znajdziemy też pieczarki. To bardzo udana kompozycja.





Słowa kluczowe


pierś kurczak jabłka wino francja kuchnia francuska obiad



dodaj komentarz:




Brak komentarzy do tego filmu.
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.