Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady





Pierogi z kapustą i grzybami

Udostępnij na Facebook

Obejrzyj ten film na naszym kanale YouTube : Pierogi z kapustą i grzybami




Oceń film:

Ocena użytkowników: [ocena]10.00 / 10



Przepis


SKŁADNIKI ( na 20-25 pierogów):

Mąka-                                 2 szklanki
grzyby suszone-                50 gr.
kapusta kiszona-               400 gr.
cebula-                              1 szt.
ziele angielskie
liść laurowy
masło
oliwa z oliwek
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę kiszoną kroję i gotuję w niewielkiej ilości lekko osolonej wody z liściami laurowymi i zielem angielskim. Gotuję godzinę do miękkości.
W drugim garnku gotuję wcześniej namoczone grzyby wraz z wodą, w której sie moczyły w bulionie warzywnym. Gotuję pół godziny
Ciasto: z mąki i gorącej wody z dodatkiem soli zagniatam elastyczne i gładkie ciasto. Przykrywam ściereczką i odstawiam na pół godziny.
Smażę na patelni cebuje na złoto, dodaję odsączoną ugotowaną kapustę i ugotowane i rozdrobnione grzyby, mieszam, dodaję masło pieprz i smażę przez 5 minut. Odstawiam do ostygnięcia.
Ciasto wałkuję za pomocą maszynki, albo wałka.
Z placków wycinam kółka kieliszkiem i na ich środku układam około łżeczki farszu. Składam na pół i zaklejam.
Gotuję pierogi we wrzącej osolonej wodzie. Kiedy wypłyną na wierzch- wyławiam.
Przekładam na talerz i posypuję usmażoną na złoto cebulką.

Smacznego...

Opis


Pierogi to można powiedzieć wizytówka polskiej kuchni. Stosuje się do nich różna nadzienia. Jednym z nich jest kapusta i grzyby, te pierogi idealnie pasuja na wigilijny stół.





Słowa kluczowe


pierogi z kapustą i grzybami kapusta grzyby pieróg ravioli wigilia swięta boże narodzenie przepis przepisy kulinarna kulinarnat



dodaj komentarz:




     Komentarze (3) :

 

2016-10-28 03:31:09, podpis
" Steven,Thanks for taking the time to leave a comment and to describe the changes in this presentation. I know when I've given presentations on the same topic in different conferences, I have not been able to help myself in avoiding adding and changing them, so it does not surprise me that there is so much new content in your JavaOne version. I'm looking forward to your prnnietateos.Dustin

2014-09-11 09:26:34, kulinarnatv.pl
" Dobry pomysł, to pewnie zintensyfikuje jej smak. Na pewno spróbuję. Również pozdrawiam.

2014-09-10 22:58:43, Bartek
" Polecam obgotować kapustę w wodzie w której moczyły się grzyby. Pozdrawiam

   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.