Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady





Panierowane kotleciki jagnięce

Udostępnij na Facebook

Obejrzyj ten film na naszym kanale YouTube : Panierowane kotleciki jagnięce




Oceń film:

Ocena użytkowników: [ocena]9.50 / 10



Przepis


SKŁADNIKI:

Kotleciki jagnięce-                  4 szt.
bagietka-                               1/2 szt.
parmezan-                             garść utartego
mięta-                                    garść listków
czosnek-                               2-3 ząbki
papryczka chili-                      1/2 szt.
natka pietruszki
jajka
masło
oliwa z oliwek
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Bagietkę przekładam do blendera i miksuję. Po czym dodaję miętę, natkę pietruszki, parmezan, czosnek i pokrojoną papryczkę chili i ponownie miksuję.
Kotleciki przyprawiam z obu stron solą i pieprzem. Odstawiam na chwilę.
Następnie panieruję je najpierw w roztrzepanym jajku, a później grubo w przygotowanej panierce.
Układam na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek i smażę około 2,5 minuty z każdej strony.
Podczas smażenie dodaję kilka kawałków masła. Na koniec jagnięcinę dosmażam jeszcze na rantach.
Wykładam na talerz i polewam tłuszczykiem powstałym przy smażeniu.

Smacznego...

Opis


Kotleciki z combra jagnięcego można przygotowywać na wiele różnych sposobów. Jednym z moich ulubionych jest smażenie ich w bardzo aromatycznej panierce z miksowanej bagietki, parmezanu i doskonale komponującej się z jagnięciną mięty.





Słowa kluczowe


kotleciki z jagnięciny jagnięcina kotlety kotlet jagnięcy comber z combra panierowany panierka z parmezanem z miętą mięta danie obiad przepis przepisy kulinarna kulinarnatv



dodaj komentarz:




     Komentarze (2) :

 

2016-10-28 03:32:31, podpis
" Olen aivan järkyttävän sienikammoinen. Se maku, se ulm&¶Ã¤kÃno#8230;.Täkä tuottaa joka syksy suuria vaikeuksia, sillä joudun työni puolesta syömään edustusruokaa ja arvatkaapa montako sienikeittoa olen siirrellyt lusikalla lautasenreunalta toiselle…Kovasti haluaisin pitää sienistä, olenhan muutenkin kaikkiruokainen.Tätä reseptiä aion kokeilla, sillä jos piirakassa on vuohenjuustoa ja pekonia,tän on pakko olla hyvää sienistä huolimatta.Kiitos reseptistä!

2015-08-02 20:05:38, podpis
" pisze:Wczoraj zrobiłam je dzieciakom, podałam razem z polędwiczką wołową pieoczną z marchwią, Pomysł z udawaniem, że to monety chwycił, a ja muszę przyznać, że mi rf3wnie jak dziatwie smakowały. Nie było to zresztą zaskoczeniem, bo miałam okazję sprf3bować tych na zdjęciu

   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.