Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady





Panierowane fileciki z ostrym zielonym sosem

Udostępnij na Facebook

Obejrzyj ten film na naszym kanale YouTube : Panierowane fileciki z ostrym zielonym sosem




Oceń film:

Ocena użytkowników: [ocena]10.00 / 10



Przepis


SKŁADNIKI (na 2 osoby):

Filet z białej ryby-             2 szt po 200gr.
mąka-                              1 szklanka
jajko-                               1 szt.
woda
chili zielona-                     2-3 szt.
chili czerwona-                 4-5 szt.
papryka zielona-               1/2 szt
seler naciowy-                  1 łodyga
szczypiorek-                    1/2 pęczka
natka pietruszki-              1/2 pęczka
limonka-                          3 szt.
imbir-                              kawałek
czosnek-                        3-4 ząbki
papryka słodka
sól, pieprz, cukier

PRZYGOTOWANIE:

Do blendera wkładam: pokrojoną zieloną i czerwoną chili, seler naciowy, papryką zieloną, szczypiorek, natką, czosnek, imbir, wlewam sok z limonki, doprawiam solą i pieprze. Miksuję, dodaję trochę wody i cukru. Jeszcze raz miksuję.
Filety kroję na około 5 centymetrowe kawałki, przekładam do miski i posypuję solą, dodaję 2 łyżeczki zielonego sosu, mieszam i odstawiam na 20 minut.
Po tym czasie przygotowuję panierkę. Do miski wbijam jajko, dodaję mąki, wody, dosypuję trochę papryki słodkiej i soli, mieszam. Dodaję pokrojony szczypiorek i jeszcze raz mieszam.
Rybę panieruję najpierw w mące, a później w cieście.
Układam na patelni z mocno rozgrzanym olejem (ok. 1 cm. wysokości).
Kiedy zrobią się złote- obracam,  kiedy się zrumienią z drugiej strony- ściągam i osączam na papierowym ręczniku.
Podaję razem z zielonym sosem, do namaczania i frytkami.

Smacznego...

Opis


Podróżując po Karaibach jadałem głównie ryby. Poznałem wiele ciekawych smaków. Jednym z nich jest dzisiejsza moja propozycja, panierowane filety z białej ryby z jak to na Karaiby przystało, pikantnym zielonym sosem.





Słowa kluczowe


ryba filet fileciki z ryby rybne danie z sosem sos zielony karaibski chili pikantny obiad przepis przepisy kulinarna kulinarnatv



dodaj komentarz:




     Komentarze (2) :

 

2016-10-28 07:42:18, podpis
" I looooved that, too. I wish she kept up being badass and the most competent fighter of the group throughout the game. I’ll blab about the game more once yo;1&82#7ure finished!

2015-08-02 08:04:11, podpis
" That insight solves the prlebom. Thanks!

   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.