Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady





Marynowane w maślance, chrupiące udka

Udostępnij na Facebook

Obejrzyj ten film na naszym kanale YouTube : Marynowane w maślance, chrupiące udka




Oceń film:

Ocena użytkowników: [ocena]10.00 / 10



Przepis


SKŁADNIKI:

Pałki z kurczaka-                4 szt.
maślanka-                          0,5 l.
mąka
papryka wędzona
pieprz cayene
suszona peperoni
suszony czosnek
sok z cytryny
sól, pieprz, cukier

PRZYGOTOWANIE:

Pałki z kurczak układam w misce, posypuję: solą, pieprzem, cukrem, granulowanym czosnkiem, papryką wędzoną, cayene i wkruszam suszoną papryczkę.
Skrapiam sokiem z cytryny i zalewam maślanką. Mieszam i odstawiam na noc do lodówki.
Następnego dnia mieszam wszystkie przyprawy z mąką, osączam mięso z maślanki i panieruje w tej mące.
Smażę na średnio-głębokim oleju rozgrzanym nie do maksimum. Często obracam, smażę około 20 minut.
Przekładam na papierowy ręczniki, żeby pozbyć się tłuszczu i układam na talerzu.
Podaję np. z pieczonymi frytkami i pikantnym sosem.

Smacznego...  

Opis


Maślanka sprawia, że mięso kurczaka jest niemal aksamitne, ale to nie koniec, można nadać mu intensywny smak i uczynić je chrupiącym, co da nam wiele frajdy przy jedzeniu.





Słowa kluczowe


kurczak udka pałki smażone marynowane udka podudzia z kurczaka danie w panierce panierowane chrupiące chrupkie przepis przepisy kulinarna kulinarnatv bbq obiad



dodaj komentarz:




Brak komentarzy do tego filmu.
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.