Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady





Kurczak na parze z pieczonymi pomidorami

Udostępnij na Facebook

Obejrzyj ten film na naszym kanale YouTube : Kurczak na parze z pieczonymi pomidorami




Oceń film:

Ocena użytkowników: [ocena]10.00 / 10



Przepis


SKŁADNIKI (na 2 porcje):

Nogi z kurczaka-              2 szt.
pomidory-                        500-600 gr.
rukola-                            2 garści
oliwki-                             1 garść
czosnek-                         3-4 ząbki
skórka i sok z cytryny
oliwa z oliwek
płatki chili
chrzan 
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Pomidory kroję na cząstki, przekładam do naczynia żaroodpornego.
Posypuję solą, pieprzem, skrapiam oliwą z oliwek, dodaję starty na tarce czosnek i dokładnie mieszam.
Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na pół godziny.
Z udek ściągam skórkę i przyprawiam solą, pieprzem, skrapiam sokiem z cytryny. Odstawiam na chwilę.
Układam je w naczyniu do gotowania na parze, przykrywam i gotuję przez 20-25 minut.
Upieczone pomidory przekładam do miski, ścieram na nie skórkę z cytryny i wyciskam z niej sok. Dodaje oliwki i rukolę. dodaję także chrzan i wszystko dokładnie mieszam.
Sałatkę wykładam na talerz, a obok niej układam kurczaka.

Smacznego... 

Opis


Kiedy przybędzie nam kilka zbędnych kilogramów trzeba pomyśleć o diecie. Jednak i wtedy nie należy pozbawiać się smaków. Dzisiejsza propozycja, to mocno doprawiony kurczak na parze z pieczonymi pomidorami z czosnkiem i rukolą.





Słowa kluczowe


kurczak udko udo noga z kurczaka gotowany na parze z parowaru z pieczonymi pomidorami pomidory z rukolą rukola czosnek danie obiad przepis przepisy kulinarna kulinarnatv



dodaj komentarz:




     Komentarze (3) :

 

2016-10-28 08:41:19, podpis
" Boy that rellay helps me the heck out.

2014-08-17 22:58:02, www.kulinarnatv.pl
" No tak, skórka to smak. Ściągnąłem ją, ponieważ chciałem nadać potrawie dietetyczny charakter. Trochę "wykastrowałem" w ten sposób ptaka :) Cieszę się ogromnie, że moje potrawy mogą zagościć w Pańskich restauracjach. Super słyszeć pochwały od profesjonalisty. Pozdrawiam i gwarantuję, że nie zabraknie mi profesjonalizmu i oddania :) Adrian

2014-08-17 14:38:08, J.Bobrecki
" Witam ... Przepis dość ciekawy ... Potrawa pożera kubki smakowe podniebienia... Jednak z udek obranych wydobyłem dość mało bukietu aromatycznego ....przy drugiej próbie pociąłem skórę zamiast zdejmowania jej i potrawa wybuchła zapachami .... Podziwiam pana blog i szanuję za oddanie i profesjonalizm... Czasem nawet zapożyczę sobie jakiś przepis do swoich restauracji w Bydgoszczy :) pozdrawiam Bober

   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.