Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady





Knedliki

Udostępnij na Facebook

Obejrzyj ten film na naszym kanale YouTube : Knedliki




Oceń film:

Ocena użytkowników: [ocena]10.00 / 10



Przepis


SKŁADNIKI:

mąka  krupczatka     2 szklanki
jajka                          2 sztuki
mleko                        1 szklanka        
drożdże                     20 g
cukier                        1 łyżeczka
sól

PRZYGOTOWANIE:

Drożdże posypuję cukrem, zalewam ciepłym mlekiem, zozgniatam i odstawiam na 15 minut.
W misce łączę mąkę, jajka, sól i drożdże, mieszam i odstawiam w ciepłe miejsce na 10 minut. Wyrośnięte ciasto wyrabiam ręcznie, dzielę na części, formuję bagietki i gotuję w osolonej wodzie około 10 minut.
Przekładam na deskę i kroję "kromki".
Podaję z gulaszem.
Smacznego...

Opis


Knedliki to bardzo popularny dodatek do mięs pochodzący od naszych południowych sąsiadów. Świetnie zastępuje ziemniaki przy daniach z sosem.





Słowa kluczowe


knedle knedliki bułka bułeczki mączne dodatek do mięs dodatek dodatki przepis przepisy kuchnia. kuchenne kulinarnatv



dodaj komentarz:




Brak komentarzy do tego filmu.
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.