Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady





Gulasz wołowy w białym winie

Udostępnij na Facebook

Obejrzyj ten film na naszym kanale YouTube : Gulasz wołowy w białym winie




Oceń film:

Ocena użytkowników: [ocena]10.00 / 10



Przepis


SKŁADNIKI (na 3 porcje):

Pręga wołowa-                500 gr.
czerwona cebula-           2 szt. małe.
pieczarki-                      5-7 szt.
białe wytrawne wino-      1/2 butelki
filety anchois-                5-6 szt.
czosnek-                       5-6 ząbków
papryka czerwona-        1/3 szt.
fasolka szparagowa zielona- 1 garść
rozmaryn
natka pietruszki
oliwki czarne-                1 mała garść
śmietanka słodka-         50-70 ml.
gałka muszkatołowa
płatki chili
cukier
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Wołowinę kroję na grubą kostkę, przekładam do miski, posypuję solą, pieprzem, skrapiam oliwą, mieszam i odstawiam na 20 minut.
Po tym czasie umieszczam na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy.
Gdy się zacznie rumienić, dodaję cebulę i pieczarki pokrojone w ćwiartki.
Kiedy wszystko się zacznie rumienić, dodaję całe ząbki czosnku, gałązki rozmarynu, ścieram gałkę muszkatołową i zalewam winem.
Doprawiam solą, cukrem, pieprzem i płatkami chili, mieszam i przykrywam.
Zmniejszam ogień i duszę co najmniej 2 godziny.
Po tym czasie dodaję pokrojoną w paski paprykę i fasolkę szparagową, a także oliwki.
Duszę jeszcze 20 minut.
Dolewam śmietanki i redukuję bez przykrycia jeszcze 4-5 minut.
Wykładam na talerz i podaję np. z kaszką couscous. Posypuję natką

Smacznego...

Opis


Ta potrawa jest bardzo prosta, bowiem to połączenie ulubionych składników ;) Tak właśnie powstają gulasze. Mój dzisiejszy jest dla odmiany duszony w białym, a nie czerwonym winie. Do tego sporo różnych smakowitych składników.





Słowa kluczowe


gulasz wołowy wołowina z fasolką duszony w winie wino z winem pieczarki anchois danie obiad przepis przepisy kulinarna kulinarnatv



dodaj komentarz:




     Komentarze (1) :

 

2017-04-04 11:30:35, podpis
" ... yo lo de la III no lo veo muy claro, la verdad. Creo que en España la "gente en general" tiene una visión de la monarquía hasta cierto punto romántica. Lo que suena "rbpceliuano" da miedo a muchas personas aún hoy en día. Esperemos que cuando los jóvenes crezcamos y podamos plantear ciertos debates no pase como ahora, que casi parece que la democracia llego a España por obra y gracia de Juan Carlos I y que en España tenemos monarquía, pues porque sí, porque ¡oíga! que es que semos mu monárquicos.

   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.