Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady





Gnocchi z czosnkiem i szałwią

Udostępnij na Facebook

Obejrzyj ten film na naszym kanale YouTube : Gnocchi z czosnkiem i szałwią




Oceń film:

Ocena użytkowników: [ocena]10.00 / 10



Przepis


SKŁADNIKI:

ziemniaki
mąka
jajko
oliwa z oliwek
masło
szałwia
czosnek
parmezan
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki gotuję ze skórką. Po ugotowaniu obieram i miksuję. Dodaję jajko, mąkę, sól, pieprz i wyrabiam ręcznie. Dzielę na kawałki i roluję. Kroję na małe, skośne kawałki. Uciskam od góry widelcem i gotuję.
Do rozgrzanej oliwy dodaję rozdrobniony czosnek, sporo listków szałwii, Chwilę smażę.
Wykładam gniocchi na talerz, polewam sisikiem.
Smacznego...



 

Opis


Gnocchi- włoskie kluseczki są podawane zazwyczaj jako dodatej do dań. W tym wypadku jest inaczej. Wystarczy dodatek ciekawych składników: szałwii, parmezanu i oliwy z oliwek i okazują się pysznym daniem.





Słowa kluczowe


kopytka kluski kluseczki gnocho gnocchi danie mączne obiad



dodaj komentarz:




     Komentarze (1) :

 

2016-10-28 04:21:03, podpis
" Mighty useful. Make no mistake, I appaceirte it.

   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.