Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Tagliatta wołowa

Włoska Tagliata to krojony na cienkie paski stek wołowy usmażony najlepiej na krwisto. Dzięki aromatycznej marynacie nabierze wyjątkowego smaku.
[]
Francuskie poduszeczki z aromatycznym nadzieniem

Kto z nas nie lubi prostych i smacznych przekąsek np. do drinka, czy też piwa. Swietnie się do tego sprawdzają francuskie poduszeczki z nadzieniem na bazie oliwek i wielu aromatycznych składników.
[]
Kotleciki z indyka na patyku

Kotleciki z mocno przyprawionego, mielonego indyka nadziane na patyk, a potem zgrillowane to bardzo fajna i elegancka przekąska lub propozycja na kolację.
[]
Sos chimichurri

Pochodzący z Argentyny bardzo aronatyczny sos na bazie ziół i ostrych papryczek. Świetnie nadaje się do pieczonych mięs, a także wielu innych potraw. Kiedy go spróbujemy, to będziemy chcieli używać go niemal do wszystkiego :)
[]
Łosoś z grillowanym awokado na grzance

Grzanki z łososiem wędzonym sprawdzają się wybitnie na każdym przyjęciu, również tym sylwestrowym.
Grillowane awokado i pomidorki koktajlowe sprawią, że nasza kanapka stanie się wyjątkowa i wyjątkowo pyszna.
[]
Ryż gotowany w mleku kokosowym z fasolą

Ponad miliard Chińczyków nie może się mylić, ryż to najpopularniejszy dodatek do dań. Lecz nie musi być tylko nudnym dodatkiem. Z mlekiem kokosowym i fasolą tworzy świetne samodzielne danie.
[]
Empanadas z wołowiną

Empanadas to meksykańskie wielkie pierogi. Np. z ciasta francuskiego. Stosuje się wiele rodzajów nadzień. Jednym z popularniejszych i smaczniejszych jest mielona, mocno doprawiona wołowina.
[]
Frytki gotowane na parze i pieczone

Najlepszy i najzdrowszy sposób na przygotowanie frytek. Kawałki ziemniaka najpierw gotuję na parze, a potem piekę w piekarniku, dzięku temu mają chrupiącą skórkę, a w środku pozostają soczyste.
[]
Wyborne paluszki rybne

Paluszki rybne kojarzą się zazwyczaj z podejrzaną rybną mielonką niskiej jakości. Ale przecież nie musimy tego jeść, bowiem przygotowanie wybornych paluszków z czystego bielutkiego fileta jest bardzo proste, a co najważniejsze nieporównanie smaczniejsze. Całość dopełni wyjątkowa panierka.
[]
Smażone kurczaczki marynowane w maślance

Marynowanie kurczaka w maślance lub jogurcie sprawia, że mięso staje się delikatniejsze i aksamitne. Mocne smaki w marynacie z maślanki i ciekawe sosy urozmaicą tą pyszną przekąskę.
[]
Grzanki z łososiem i kremem z pieczonego czosnku

Propozycja na pyszne śniadanie, ale również przekąska na przyjęcie. Wyjątkowa kanapka z kremem z pieczonego czosnku i łososia.
[]
Ostrygi z porem i sosem sojowym

Wspaniałe owoce morza o świeżym, morskim smaku. Limonka, por i ocet nadają im orzeźwiający smak.
[play] Tagliatta wołowa
 
[play] Francuskie poduszeczki z aromatycznym nadzieniem
 
[play] Kotleciki z indyka na patyku
 
[play] Sos chimichurri
 
[play] Łosoś z grillowanym awokado na grzance
 
[play] Ryż gotowany w mleku kokosowym z fasolą
 
[play] Empanadas z wołowiną
 
[play] Frytki gotowane na parze i pieczone
 
[play] Wyborne paluszki rybne
 
[play] Smażone kurczaczki marynowane w maślance
 
[play] Grzanki z łososiem i kremem z pieczonego czosnku
 
[play] Ostrygi z porem i sosem sojowym
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.