Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Skrzydełka marynowane w maślance, z piekielnym sosem

Mięso marynowane w maślance jest bardzo delikatne i takie będą też moje dzisiejsze skrzydełka. Ale na tym delikatność się już kończy, bowiem podam je z piekielnie ostrym sosem z papryczki habanero.
[]
Chłodnik z ogórka i rzodkiewki

Ufff jak gorąco, lato w pełni. Nie zawiodę Was dzisiaj i pokażę jak zrobić chłodnik z orzeźwiającego ogórka i rzodkiewki. Bazą do niego będzie moja ulubiona maślanka. Taki chłodnik sprawdza się wybitnie w gorące poranki, po letnich balangach :)
[]
Kalmary duszone z pomidorami i oliwkami

Kalmary to cudowne żyjątka morskie, zazwyczaj jemy je smażone. Dzisiaj wyjątkowo je uduszę. A pomogą mi w tym pomidory, białe wytrawne wino i oliwki. W mojej potrawie zagoszczą również małże.
[]
Sałatka Tabuleh (tabbouleh)

Tabuleh to arabska sałatka, przekąska jadana na zimno. Zawiera wiele warzyw, dzięki temu jest bardzo orzeźwiająca. Idealna na upalne dni. Posiada też nieco bardziej syty, a jednocześnie zdrowy składnik- kaszkę kuskus.
[]
Placki z kaszy gryczanej i parmezanu

Placki w różnym wydaniu to idealny dodatek do dań, a także samodzielna przekąska. Moje dzisiejsze będą nietypowe, bowiem zrobię je z kaszy gryczanej, a zespolę za pomocą parmezanu.
[]
Krewetki z pomarańczami i mlekiem kokosowym

Krewetki świetnie komponują się z cytrusami, więc nie mogłem sobie odmówić połączenia ich z pomarańczami. Składnikiem, który je spoi jest mleko kokosowe. 
[]
Puree pietruszkowe

Puree jest jednym z popularniejszych dodatków, które możemy znaleźć na naszych stołach, co wcale nie oznacza, że musi być nudne. Dziś przygotowałem puree z natką i korzeniem pietruszki. 
[]
Carpaccio z łososia marynowanego w burakach

Uwielbiam surowego łososia w każdej postaci, w sushi, jako carpaccio i tatar. Dziś przygotowałem carpaccio z łososia marynowanego w burakach z aromatem kolendry. Pięknie wygląda i smakuje równie wspaniale.
[]
Yorkshire Pudding

Yorkshire Pudding to klasyk brytyjskiej kuchni. Ulubiony dodatek do mięs i sosów na Wyspach. Jest bardzo łatwy w przygotowaniu w naszych warunkach, ponieważ wykorzystuje się niemal te same składniki, co w naleśnikach. 
[]
Orientalne szaszłyki z krewetek, z cukinią

Krewetki to najpopularniejsze i najbardziej lubiane owoce morza. Przygotowując je warto się trochę pobawić ze smakami. Moja propozycja na dziś to orientalne szaszłyki przekładane paskami cukinii. 
[]
Grillowany arbuz z kozim serem

Arbuz to soczysty owoc, który zazwyczaj jemy na zimno. Dziś złamię tą konwencję- zgrilluję go razem z kozim serem. Przekąska którą polecam w gorące, letnie dni.
[]
Pikantne, oliwkowe skrzydełka

Pieczone skrzydełka przygotowuję często i na różne sposoby. Ostatnio natchnął mnie pomysł na połączenie tego mięska i oliwek. Wyszły pyszne!!! Polecam.
[play] Skrzydełka marynowane w maślance, z piekielnym sosem
 
[play] Chłodnik z ogórka i rzodkiewki
 
[play] Kalmary duszone z pomidorami i oliwkami
 
[play] Sałatka Tabuleh (tabbouleh)
 
[play] Placki z kaszy gryczanej i parmezanu
 
[play] Krewetki z pomarańczami i mlekiem kokosowym
 
[play] Puree pietruszkowe
 
[play] Carpaccio z łososia marynowanego w burakach
 
[play] Yorkshire Pudding
 
[play] Orientalne szaszłyki z krewetek, z cukinią
 
[play] Grillowany arbuz z kozim serem
 
[play] Pikantne, oliwkowe skrzydełka
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.