Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
boeuf strogonow

Boeuf strogonow, to  można powiedzieć  francusko-rosyjski klasyk. Został skomponowany na zamówienie rosyjskiego arystokaty przez francuskiego kucharza. Kucharz zdał egzamin celująco, a my możemy delektować się tym specjałem.
[]
farfalle w sosie letnim

Farfalle w sosie letnim, to łatwa i nieskomplikowana pasta. Makaron al dente z pomidorkami, kaparami i ciągnącą się mozzarellą, to klasyczny i ciekawy smak.
[]
pierś po prowansalsku

Pierś po prowansalsku to bardzo ciekawa potrawa rodem z Francji. Soczysta grillowana pierś z pomidorkami, oliwkami i ziołami smakuje chyba zawsze i niemal każdemu. Przygotowanie nie sprawi wam problemu, a efekt końcowy bedzie taki, że będziecie to często powtarzać.
[]
polędwiczki w miodzie i winie

Polędwiczki w winie i miodzie to inspirowane hiszpańskimi smakami wyjątkowe danie. Przygotowanie nie jest trudne, a efekt- złożony, silny smak. Połączenie cierpkiego wina, słodyczy miodu, charakterystycznego smaku imbiru i czosnku z aromatem skórki z pomarańczy to gwarancja rewelacji na talerzu .
[]
saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana to klasyczna włoska potrawa. Przygotowuje się ją z różnych mięs: cielęciny, kurczaka, a moja wersja jest z polędwiczki wieprzowej. Wspaniała soczysta z chrupiącą skórką z szynki parmeńskiej polana sosem z czerwonego wina i masła. To prawdziwa uczta dla smakoszy.
[]
soczysty steak na puree z kukurydzy

Soczyszty steak na puree z kukurydzy, to wyjątkowa i wykwintna potrawa. Proponuję sposób wysmażenia: krwisty, wtedy możemy cieszyć się pełnią smaku tego perfekcyjnego mięsa. Używam dojrzewającego rostbefa, mojego ulubionego.
[]
cordon bleu

Cordon bleu to francuska klasyka. Pierś z kurczaka z dobrej jakości surową szynką i  serem gorgonzola to wybine połączenie. Rozpływająca sie gorgonzola podniosi smak smażonego mięsa i z każdym kęsem coraz bardziej doceniamy tę rozkosz dla podniebienia.
[]
schab po andaluzyjsku

Schab po andaluzyjsku, to bardzo ciekawe połączenie krótko  grillowanego schabu, musi być soczysty, ze słonecznymi warzywami południa. Mocny smak i aromaty na długo pozostaną w naszej pamięci.
[]
coq au vin

Coq au vin,  klasyczna francuska potrawa. Pałki z kurczaka obsmażone i duszone w winie z pieczarkami, boczkiem i dymkami to wybitna i elegancka kompozycja. A dodatek płonącej brendy zdecydowanie uszlachetnia smak.
[]
łosoś w sosie bazyliowo-paprykowym

Łosoś w sosie bazyliowo-paprykowym. Grillowany  i soczysty filet z łososia łączę ze słodkim sosem z pieczonej papryki, miodu i ziołowym aromatem świeżej bazylii. Połączenie jast fenomenalne. Bez dokładki się nie obędzie.
[]
tagiatelle po królewsku

Tagiatelle po królewsku, to makaron wstążki z kurczakiem w sosie z białego wina i słodkiej śmietanki z dodatkiem pieczarek, czerwonej papryki. Idealna pasta na obiad- bardzo pożywna i przede wszystkim o bardzo intensywnym smaku.
[]
Łosoś z grilla z masłem czosnkowym

Łosoś z grilla z masłem czosnkowym. Prosta i jednocześnie genialna potrawa. Nie przeszkadzamy tej wspaniałej rybie innymi smakami, pozwalamy na wydobycie jej własnego. Wzmacniamy go czosnkiem i masłem. Niewiele rzeczy do siebie bardziej pasuje niż wyżej wymienione.
[play] boeuf strogonow
 
[play] farfalle w sosie letnim
 
[play] pierś po prowansalsku
 
[play] polędwiczki w miodzie i winie
 
[play] saltimbocca alla romana
 
[play] soczysty steak na puree z kukurydzy
 
[play] cordon bleu
 
[play] schab po andaluzyjsku
 
[play] coq au vin
 
[play] łosoś w sosie bazyliowo-paprykowym
 
[play] tagiatelle po królewsku
 
[play] Łosoś z grilla z masłem czosnkowym
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.