Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Pierś z pieczarkami i szynką w cieście francuskim

Zapiekana soczysta pierś z kurczaka, z pieczarkami i szynką zawinięta w chrupiące ciasto francuskie to danie dosyć wykwintne, ale jak się okazuje, wcale nie trudne w przygotowaniu.
[]
Schab w glazurze

Schab marynowany w mocnych smakach sosu sojowego, miodu, musztardy i chili . Dzięki temu po upieczeniu robi się na nim piękna glazura.
[]
Schab pieczony ze śliwką

Schab pieczony nadziewany suszoną śliwką to klasyka kuchni polskiej. Świetnie smakuje ze śliwkowym  mocnym, aromatycznym sosem.
[]
Królik w winie i śmietanie

Królik ma chude, delikatne i dietetyczne mięso. Nogi podane w sosie z białego wina i śmietany z dodatkiem kaparów smakują wyśmienicie. To połaczenie jest niemal naturalne do mięsa z tego skocznego zwierzaka.
[]
Schab w sosie z zielonym pieprzem

Schab to delikatne i chude mięso, więc idealnie sprawdza się w połączeniu z wyrazistym sosem. Tym razem będzie to sos z białego wina, śmietanki, a mocy i aromatu doda mu czosnek i zielony pieprz.
[]
Warzywa pieczone z szałwią i rozmarynem

Warzywa (różne) zpiekane mocno doprawione aromatycznymi ziołami: szałwią i rozmarynem, skropione obficie dobra oliwą z oliwek są idealnym dodatkiem do smażonych, bądź pieczonych mięs. Sprawdzają się także świetnie jako samodzielne danie.
[]
Pierś z kaczki po pekińsku

Kaczka po pekińsku to kanon kuchni chińskiej. Niestety, to dość pracochłonne i wymagające dużej cierpliwości danie. Ale z pomocą przychodzi nam pomysłowość- uprościmy nieco tą potrawą. Pierś z kaczki po pekińsku przygotowuje się dużo szybciej i łatwiej, a jest równie pyszna jak jej pierwowzór.
[]
Flądra smażona z boczkiem i pomidorkami

Nie ma to jak świeżutka flądra, prosto z morza. Świetnie komponuje się z podsmażonym boczkiem i pomidorkami. Jest przy okazji bardzo tania i gwarantuje najlepszy stosunek wydanych pieniędzy do satysfakcji z posiłku :)
[]
Boubble & Squeak

Angielska potrawa, w której można wykorzystać resztki z obiadu- np. ziemniaki puree. Swojskie, pełne smaków danie z boczkiem i białą kapustą a na wierzchu jajko sadzone z cudownie rozlewającym się żółtkiem to świetna propozycja na codzienny obiad.
[]
Łupacz w sosie z zielonego pieprzu

Ryby są bardzo zdrowe, jedzmy je więc jak najczęściej. Łupacz w sosie z zielonego pieprzu to pyszna ryba z rodziny dorszowatych w ciekawym, bardzo aromatycznym sosie. Ten smak na długo pozostanie w Waszej pamięci.
[]
Łupacz gotowany w czerwonym winie

Łupacz to ryba zblizona smakiem do naszego dorsza, jego białe mięso poddałem ciekawej próbie- skonfrontowałem z czerwonym winem. Efekt był zaskakujący- zaskakująco dobry. Potrawa godna polecenia dla wszystkich smakoszy ryb.
[]
Pierożki wonton z wieprzowiną na parze

Pierożki wonton to to jedna z bardziej klasycznych orientalnych potraw. Nadziane mocno przyprawioną wieprzowną i gotowane na parze są niezwykle delikatne, a w środku pełne smaku i soczyste. Aromatyczny dressing dopełnia to wybitne danie.
[play] Pierś z pieczarkami i szynką w cieście francuskim
 
[play] Schab w glazurze
 
[play] Schab pieczony ze śliwką
 
[play] Królik w winie i śmietanie
 
[play] Schab w sosie z zielonym pieprzem
 
[play] Warzywa pieczone z szałwią i rozmarynem
 
[play] Pierś z kaczki po pekińsku
 
[play] Flądra smażona z boczkiem i pomidorkami
 
[play] Boubble & Squeak
 
[play] Łupacz w sosie z zielonego pieprzu
 
[play] Łupacz gotowany w czerwonym winie
 
[play] Pierożki wonton z wieprzowiną na parze
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.