Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Tajskie klopsiki

Klopsiki to potrawa międzynarodowa. Dodając różne przyprawy i smaki możemy nadać im charakter danego państwa. Dziś klopsiki z mleczkiem kokosowym, galangalem i trawą cytrynową prosto z Tajlandii :)
[]
Krewetki curry

Krewetki curry to wspaniałe, duże krewetki w wersji hinduskiej. Aromatyczne, pełne smaków na pewno zachwycą naszych gości. Aby wyszły idealne należy użyć całych, surowych krewetek wysokiej jakości.
[]
Glazurowana pierś z gęsi w orientalnym stylu

Gęsina, to mięso posiadające wiele walorów, jedny z nich, dla mnie kluczowym, jest smak. I właśnie w tej potrawie skupie się nad smakiem, którego podrasuje azjatyckimi przyprawami. Dzięki nim pierś z gęsi uzyska wspaniale glazurowana skórkę.
[]
Blanquette de veau (biały gulasz cielęcy)

Klasyka francuskiej kuchni Blanquette de veau, to nic innego jak delikatny, pełny smaku i aromatu biały gulasz cielęcy. Dzięki kilku chwilą spędzonych w kuchni otrzymujemy wykwintną francuską potrawę.
[]
Smażone tacos z kurczakiem i fasolą

Eksperymentując usmażyłem na głębokim oleju kawałek tortilli. Wyszło rewelacyjnie, więc zainspirowało mnie to do stworzenia tej potrawy. A żeby było po meksykańsku i z pazurem- użyję ognistej papryczki habanero.
Jedno z lepszych dań ze słonecznego Meksyku!
[]
Kurczak Cacciatore

Kurczak Cacciatore to nic innego  po Włosku, jak kurczak po myśliwsku. To oznacza, że będą leśne smaki. Użyjemy między innymi grzyby, ale też pomidory, widocznie włoscy myśliwi bez nich nie mogą się obejść :)
[]
Grzybowe Rigatoni

Połączenie grzybów i makaronu to bardzo dobry kierunek. Rigatoni, grube rurki świetnie się sprawdzają z leśno-grzybowym sosem. Do tej potrawy można użyć świeżych, jak i mrożonych grzybów.
[]
Żeberka słodko-pikantne

Żeberka zazwyczaj wymagają długotrwałego przygotowania, ale dzięki mądrym Chińczykom i ich słynnemu wynalazkow- wokowi możemy je przyżądzić w zaledwie kilka minut, uzyskując niepowtarzalny smak i aromat.
[]
Kurczak z mozzarellą w cieście francuskim

Kurczak zapiekany w cieście francuskim, to świetny pomysł na urozmaicenie znanych, codziennych smaków. Ideanie pasuje do tego dania rozpływająca się mozzarella i mocna w smaku szynka speck.
[]
Płatki makaronu z pesto

We włoszech makaron przyżądza się w prawie wszystkich mozliwych kształtach, dzisiaj makaron własnej roboty w w dosyc prostej formie- płatkach. Do tego oczywiście własnej roboty pesto i prażonymi orzeszkami piniowymi.
[]
Poledwiczka wieprzowa alla Strogonow

Wszyscy miesożerni smakosze kochają boeuf strogonowa. Jednak na codzień tem robiony z polędwicy wołowej, nieco uderza nas po kieszeni, więc zachowując podobne smaki można zrobić znacznie tańszą wesję- polęwiczki wieprzowe alla strogonow. Nie będzie to wprawdzie takie samo danie, ale smakiem lekko nawiąże do jego wykwintnego pierwowzoru.
[]
Fasolka po bretońsku

Wszyscy doskonale znamy fasolke po bretońsku, bowiem to przepis zdecydowanie bardziej polski niż bretoński :) Dziś zapraszam na moją wersję tego bardzo popularnego dania. Niby prose smaki, a gwarantuję, że ustawicie się z talerzykiem po dokładkę. :)
[play] Tajskie klopsiki
 
[play] Krewetki curry
 
[play] Glazurowana pierś z gęsi w orientalnym stylu
 
[play] Blanquette de veau (biały gulasz cielęcy)
 
[play] Smażone tacos z kurczakiem i fasolą
 
[play] Kurczak Cacciatore
 
[play] Grzybowe Rigatoni
 
[play] Żeberka słodko-pikantne
 
[play] Kurczak z mozzarellą w cieście francuskim
 
[play] Płatki makaronu z pesto
 
[play] Poledwiczka wieprzowa alla Strogonow
 
[play] Fasolka po bretońsku
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.