Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Ryba w 5 smakach z kapustą pak choi

Kuchnia chińska słynie z ekspresowego przygotowania potraw na woku. Wykorzystam tą technikę do przyrządzenia pysznej i bogatej w aromaty ryby w 5 smakach.
[]
Schabowy z jabłkami i porto

Gruby kotlet schabowy, koniecznie z kością, aromatyzowany portugalskim mocnym winem Porto i szałwią. Podany z karmelizowanymi jabłkami, to bomba smakowa wprost z Półwyspu Iberyjskiego
[]
Kurczak curry

Kurczak curry to chyba najpopularniejsze hinduskie danie. Ten pyszny przepis posiada setki modyfikacji. Jeną z nich jest moja wersja- szybka i łatwa do przygotowania.
[]
Kapusta z grochem

Kapusta z grochem to obowiązkowa pozycja na wigilijnym stole. Przygotowuje się ją bardzo łatwo, a jej smak sprawia, że wracamy do niego także bez okazji, robiąc kapustę z grochem jako dodatek do mięs, albo samodzielne danie.
[]
Golonka w pomarańczowej marynacie

Golonka w pomarańczowej marynacie z lekką nutą orientu w pomaraczowych aromatach i smakach to dość nietypowy, ale zachwycający przepis.
[]
Wołowina z grzybami shitake

Grzyby shitake to bardzo aromatyczne i mocne w smaku leśne dary. Idealnie komponują się z soczystą wołowiną. Jak zwykle w chińskich daniach użyję woka, który wydobędzie wszystkie smaki i sprawi, że będą intensywniejsze.
[]
Ryba po grecku

Ryba po grecku to pyszna ryba z warzywami, pozycja absolutnie obowiązkowa na każdym wigilijnym stole. Wspaniale smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno. Same pochodzenie tej potrawy jest dość niejasne, a szczególnie dla Greków :)
[]
Kurczak koronacyjny Królowej Elżbiety II

Przepis ten powstał na przyjęcie z okazji koronacji Królowej Elżbiety II. Przez następne 60 lat powstało wiele modyfikacji tego przepisu, jednym z nich jest ta moja. Po niej będziecie mogli użądzić królewskie przyjęcie w swoim domu :)
[]
Hiszpańskie risotto z chorizo i kurczakiem

Hiszpańska kiełbasa chorizo świetnie pasuje do kurczaka, a wykorzystując te składniki do przygotowania risotto uzyskamy idealny smak Hiszpanii.
[]
Łosoś gotowany na parze ze szpinakiem

Gotowanie na parze należy do najzdrowszych sposobów przygotowania posiłków. Ale nie może być tylko zdrowo, musi być też pysznie. Dobrze doprawiny łosoś podany na szpinaku spełna wszystkie te wymagania.
[]
Naleśniki zapiekane z pieczarkami

Kazdy z nas doskonale zna naleśniki. Zjadamy je na różne sposoby, ponieważ są doskonałą bazą do wielu potraw. Jedną z nich są zapiekane naleśniki z idealnie do nich pasującyumi pieczarkami i serem.
[]
Zrazy z jelenia

Żeby zjeść dobrą dziczyznę, nie trzeba już wybierać się ze strzelbą do lasu. Las juz przyjechał do nas i spory asortyment tej zwierzyny jest dostępny w naszych sklepach. Więc nie wachajcie się i zróbcie razem ze mną zrazy z intensywnego w smaku mięsa z jelenia.
[play] Ryba w 5 smakach z kapustą pak choi
 
[play] Schabowy z jabłkami i porto
 
[play] Kurczak curry
 
[play] Kapusta z grochem
 
[play] Golonka w pomarańczowej marynacie
 
[play] Wołowina z grzybami shitake
 
[play] Ryba po grecku
 
[play] Kurczak koronacyjny Królowej Elżbiety II
 
[play] Hiszpańskie risotto z chorizo i kurczakiem
 
[play] Łosoś gotowany na parze ze szpinakiem
 
[play] Naleśniki zapiekane z pieczarkami
 
[play] Zrazy z jelenia
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.