Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Suflaki (Souvlaki)

Suflaki to bardzo łatwe do wykonania greckie szaszłyczki. Przygotowuje się je z różnych gatunków mięs. Ja dziś użyję polędwiczki wieprzowej. Niemal niezbędnym dodatkiem do tego dania jest sos Tzatziki
[]
Ostry kurczak po kreolsku

Mój wielokrotnie przeze mnie przygotowywany sos kreolski jest tak genialny, że nie niemal muszę go łączyć z różnymi składnikami. Dziś właśnie kurczak po kreolsku... tylko dla twardzieli, ale grzeczne dziewczynki też mogą się przyglądać ;)
[]
Filet rybny w karaibskim sosie

Karaiby to rejon, w którym przenika się wiele smaków. Z racji położenia geograficznego ryba nie jest tam obca. W połączeniu z mocnymi sosami, możemy komponować sobie z niej wiele ciekawych dań o karaibskim rodowodzie. Dziś jedno z nich.
[]
Kurczak vindaloo

Kurczak Vindaloo to klasyk hinduskiej kuchni. Jest wiele sposobów na to danie, ale łączy je jedno- bardzo mocny smak. W moim przepisie macie ten mocny i wyjątkowy smak zagwarantowany ;) 
[]
Steak z tuńczyka z rukolą i imbirowym sosem

Tuńczyk to przepyszna ryba, coraz częściej goszcząca na naszych stołach. Mój dzisiejszy będzie podany z sałatką z rukoli i mocnym w smaku, słodko-kwaśnym sosem na bazie imbiru i chili.
[]
Wołowina z imbirem i grzybami shitake

Bardzo mnie ciągnie do azjatyckiej kuchni, uwielbiam te mocne smaki. Wołowina z grzybami- to brzmi bardzo dobrze, a jeśli to będą grzyby shitake, dużo imbiru i orientalne przyprawy to wyjdzie bomba smakowa.
[]
Schab duszony w pomarańczach

Mięso i owoce to popularne połączenie, lubiane przez wielu. Więc nie może na mojej stronie zabraknąć bardzo u nas popularnego schabu i bardzo popularnych pomarańczy. Długo duszony schab w tych owocach wychodzi rewelacyjnie.
[]
Flądra pieczona z cytryną

Bałtycka Flądra zyskuje coraz większą popularność w naszym kraju. Jest smaczna i tania. W związku z tym dzisiaj prosty przepis, który wydobędzie jej pełny smak.  
[]
Prażone

Prażone to tradycyjny polski kociołek, najlepiej smakuje przyrządzany w żeliwnym garnku na ognisku. Można go też przygotować w domu. Smak duszonych warzyw, boczku i kiełbasy jest tym niemal podstawowym, ale genialne połączenie sprawia, że może być tym najlepszym.
[]
Ryba w zielonym sosie

Następny klasyk hiszpańskiej kuchni- Ryba w zielonym sosie, zrobionym między innymi z natki, szczypiorku, czosnku, kaparów i anchois. Te intensywne smaki na pewno wzbogacą naszą rybę. Do przepisu używam fileta z dorsza.
[]
Gruba quesadilla z kurczakiem, awokado i pomidorkam

Następna odsłona mojego ulubionego meksykańskiego dania- quesadilli. Tym razem z kurczakiem, pomidorkami i świetnie bilansującym smak awokado. Nie pożałuję produktów, moja quesadilla będzie gruba i pożywna ;)
[]
T-Bone Steak z czosnkiem i tymiankiem

T-bone steak to klasyczny, bardzo popularny szczególnie w Ameryce steak wołowy. W skład jego wchodzą najlepsze części mięsa- polędwica i rostbef. Jego nazwa pochodzi od kości w kształcie litery T, która rozdziela obie części mięsa. Tymianek i czosnek wzbogacają smak tego cudownego dania.
[play] Suflaki (Souvlaki)
 
[play] Ostry kurczak po kreolsku
 
[play] Filet rybny w karaibskim sosie
 
[play] Kurczak vindaloo
 
[play] Steak z tuńczyka z rukolą i imbirowym sosem
 
[play] Wołowina z imbirem i grzybami shitake
 
[play] Schab duszony w pomarańczach
 
[play] Flądra pieczona z cytryną
 
[play] Prażone
 
[play] Ryba w zielonym sosie
 
[play] Gruba quesadilla z kurczakiem, awokado i pomidorkam
 
[play] T-Bone Steak z czosnkiem i tymiankiem
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.