Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Comber jagnięcy z miętą, czosnkiem i rozmarynem

Jagnięcina to jedno z najpyszniejszych i najdelikatniejszych mięs. Marynowany comber w mięcie, czosnku i chili jest naprawdę wspaniały i wykwintny. Doskonale nadaje się na elegancką kolację, albo nawet na świąteczny stół.
[]
Uszka z grzybami

Uszka z grzybami to tradycyjnie polskie, a przede wszystkim wigilijne danie. W te święto podawane są najczęsciej z barszczem czerwonym, ale można je dawać również jako samodzielne danie.
[]
Pierś z kurczaka na karmelizowanej cebuli

Świetne danie dla poszukiwaczy smaków. Bardzo mocna w smaku i słodka karmelizowana cebula idealnie pasuje do pieczonej, soczystej piersi.
[]
Pierś z indyka z aromatycznym nadzieniem, obłożona boczkiem

Pierś z indyka to bardzo chude mięso, więc aby nie wyschło należy je obłożyć tłustym bekonem. Nadzienie z anchois i oliwek doda wspaniałego smaku.
[]
Jeż z szynki i goździków :)

Szynka wieprzowa to mieso, które idealnie nadaje się na pieczeń. Jest też świetną bazą do różnych kulinarnych eksperymentów. Dzisiejszy będzie polegał na stworzeniu słodkiej glazury i aromatu goździków z którymi szynka stworzy coś w rodzaju mięsnego jeża :)
[]
Kurczak z szynką i salsą verde

Kurczak dzięki swemu delikatnemu mięsu jest świetną bazą do nadawania mu róznych smaków. Idealnie do tego nadaje się aromatyczna salsa verde i hiszpańska szynka Jamon Serrano.
[]
Pieczony kurczak przesiąknięty aromatycznym masłem

Wybitny sposób na przyrządzenie kurczaka. Przed upieczeniem został nasmarowany grubą warstwą aromatycznego masła z chili, czosnkiem i natką pietruszki, dzięki czemu jest fenomenalnie soczysty i całkowicie przesiąknięty smakami masła.
[]
Pieczony udziec z indyka szpikowany czosnkiem

Mięso z indyka zawiera wiele witamin i aminokwasów niezbędnych do naszej diety, a ciemne kawałki mięsa zawirają dodatkowo aminokwas odpowiedzialny za dobry nastrój. Pieczony udziec szpikowany czosnkiem na pewno poprawi nam humor :)
[]
Jamajski kurczak wędzony

Jamajski kurczak wędzony to nietypowa, ale za to przepyszna, pełna aromatów i mocnych smaków propozycja z tej wesołej karaibskiej wyspy. Przygotowanie nie przysparza większych trudniści i jest możliwe w każdej kuchni.
Bedzie osrto!!! :)
[]
Pstrąg w winnej galarecie

Ryba w galarecie to klasyczny przysmak na wszelkiego rodzaju przyjecia i święta. Dziś nieco przełamie tą klasykę, ponieważ galaretę zrobię z białym winem, a zamiast groszku dodam kaparów.
[]
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi to można powiedzieć wizytówka polskiej kuchni. Stosuje się do nich różna nadzienia. Jednym z nich jest kapusta i grzyby, te pierogi idealnie pasuja na wigilijny stół.
[]
Karp po żydowsku

Karp po żydowsku, to pochodząca od polskich Żydów lubiana przez wszystkich potrawa. Posiada też mnóstwo modyfikacji, czasami nawet sprzecznych ze sobą. Ale najważniejsze, żeby było pysznie, moja wersja karpia na pewno zagości u mnie na Wigilię.
[play] Comber jagnięcy z miętą, czosnkiem i rozmarynem
 
[play] Uszka z grzybami
 
[play] Pierś z kurczaka na karmelizowanej cebuli
 
[play] Pierś z indyka z aromatycznym nadzieniem, obłożona boczkiem
 
[play] Jeż z szynki i goździków :)
 
[play] Kurczak z szynką i salsą verde
 
[play] Pieczony kurczak przesiąknięty aromatycznym masłem
 
[play] Pieczony udziec z indyka szpikowany czosnkiem
 
[play] Jamajski kurczak wędzony
 
[play] Pstrąg w winnej galarecie
 
[play] Pierogi z kapustą i grzybami
 
[play] Karp po żydowsku
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.