Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Tagiatelle z kurczakiem i chorizo

Połączenie włoskiej pasty z pomidorami i hiszpańską kiełbasą musi być pyszne. Żeby urozmaicić tą potrawę, użyłem jeszcze kurczaka i dodałem wiele południowych smaków i aromatów.
[]
Kaczka po pekińsku

Kaczka po pekińsku to prawdziwy klasyk, jest sztandarowym daniem kuchni chińskiej znanym na całym świecie.
Jej przygotowanie nie jest łatwe i dosyć czasochłonne, ale smak chrupiącej skórki i miękiego mięsa w pełni wynagradza każdą sekundę spędzoną w kuchni.
[]
Wyborne paluszki rybne

Paluszki rybne kojarzą się zazwyczaj z podejrzaną rybną mielonką niskiej jakości. Ale przecież nie musimy tego jeść, bowiem przygotowanie wybornych paluszków z czystego bielutkiego fileta jest bardzo proste, a co najważniejsze nieporównanie smaczniejsze. Całość dopełni wyjątkowa panierka.
[]
Smażone kurczaczki marynowane w maślance

Marynowanie kurczaka w maślance lub jogurcie sprawia, że mięso staje się delikatniejsze i aksamitne. Mocne smaki w marynacie z maślanki i ciekawe sosy urozmaicą tą pyszną przekąskę.
[]
Polędwica Beef Wellington

Jedna z bardziej wykwintnych i cenionych polędwic na świecie. Wspaniałe połączenie soczystej wołowiny z aromarycznym farszem pieczarkowym w cieście francuskim.
[]
Wołowina z makaronem ryżowym i migdałami

Inspirowane kuchnią wietnamską danie z makaronu, szybko smażonych warzyw, migdałów i krwistej wołowiny. Przygotowanie nie trwa długo, a efekt jest oszałamiający.
[]
Kurczak w prowansalskiej panierce

Kurczak w prowansalskiej panierce to wyjątkowy sposób na podanie tego popularnego ptaszka. Z zewnątrz otacza go chrupiąca, gruba panierka, a w środku jest tak delikatny, że rozpływa się w ustach.
[]
Kotlet devolay z pieczarkami

Klasyczny kotlet devolay wzbogacony o nadzienie pieczarkowe to pyszne danie, wspaniała propozycja na przykład na niedzielny obiad.
[]
Zapiekana pierś z kurczaka z pomidorkami i mozzarellą

Zwykła, panierowana, dobrze przyrządzona pierś z kurczaka jest pyszna, uwielbiana przez dzieci. Można ją urozmaicić dodając smażonych pomidorków, mozarelli i parmezanu.
[]
Pieczeń z rostbefu z sosem winno- miodowym

Idealna pieczeń wołowa to ta długo pieczona w niskiej temperaturze. Tak będzie i z tym okazałym rostbefem, upiekę go w 90 stopniach, a pod koniec radykalnie zwieksze temperaturę. Pyszny miodowo-winny sos dopełni ucztę.
[]
Sznycel po wiedeńsku

Sznycel po wiedeńsku do bardzo popularne na całym świecie klasyczne danie kuchni austyjackiej. Przyżądza się je bardzo prosto z panierowanej cielęciny i jajka sadzonego. Dzięki temu i jego fenomenalnemu smakowi mam nadzieje zagości też na naszych stołach.
[]
Bigos wyborny

Bigos to sztandarowe polskie danie. Tak go lubimy, że stał się też naszą tradycyjną potrawą świąteczną. Najlepiej smakuje taki odgrzewany, a kluczem do jego wyjątkowego smaku są: wielość gatunków mięs i ilość rozmaitych produktów użytych do jego przyrządzenia.

[play] Tagiatelle z kurczakiem i chorizo
 
[play] Kaczka po pekińsku
 
[play] Wyborne paluszki rybne
 
[play] Smażone kurczaczki marynowane w maślance
 
[play] Polędwica Beef Wellington
 
[play] Wołowina z makaronem ryżowym i migdałami
 
[play] Kurczak w prowansalskiej panierce
 
[play] Kotlet devolay z pieczarkami
 
[play] Zapiekana pierś z kurczaka z pomidorkami i mozzarellą
 
[play] Pieczeń z rostbefu z sosem winno- miodowym
 
[play] Sznycel po wiedeńsku
 
[play] Bigos wyborny
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.