Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Kurczak alla saltimbocca

Saltimbocca to bardzo popularna włoska potrawa. Można ją przygotowywać z różnych mięs, najczęściej z cielęciny. Najważniejszy jest dodatek szynki parmeńskiej i szałwii. To połączenie doskonale sprawdzi się z piersią z kurczaka.
[]
Dorsz w aromatycznej chrupiącej panierce

Dorsz ma wyjątkowo smaczne i delikatne mięso, dzięki temu można przygotować wiele potraw przy jego użyciu. Świetnie sprawdzi się w grubej chrupiącej panierce z blenderowanej bagietki, ziół i parmezanu.
[]
Schab panierowany w płatkach owsianych i migdałach

Wszyscy doskonale znamy nasz popularny polski schab panierowany. Można jednak tochę przełamać konwencje i zwykły panier zastąpic płatkami owsianymi i migdałami. Taki kotlet jest chrupiący i bardzo smaczny.
[]
Indyk z karmelizowaną żurawiną

Bardzo delikatne, łatwo chłonące smaki mięso z indyka, doskonale komponuje się z cierpkawo-słodką żurawiną, którą wcześniej skarmelizuję i przygotuję sos na bazie czerwonego wina.
[]
Soczyste paluszki z kurczaka w sezamie

Paluszki z kurczaka wydają się być banalną potrawą, ale jeżeli użyjemy dobrych produktów i wykonamy je ze szczególną starannością mogą stać się soczystym i ciekawym daniem.
[]
Empanadas z kurczakiem i fasolą

Meksykańskie pierożki empanadas doskonale sprawdzają się również w wersji na ostro. Poza piekielną ostrością znajdą się w środku kawałki kurczaka i fasola.
[]
Pierś po parysku z czosnkiem

Pierś można panierować na wiele sposobów. Jednym z ciekawszych jest sposób paryski, a kiedy go urozmaicimy czosnkiem, stanie się wyśmienity.
[]
Polędwiczki z mleczkiem kokosowym i ananasem

Mleko kokosowe to wybitny składnik sosów używanych do mięs. Można go łączyć z wieloma produktami, jednym z nich jest ananas, który sprawie, że ze zwykłaj potrawy z polędwiczki, zrobi się potrawa wyjątkowa.
[]
Wołowina duszona w ciemnym piwie

Wołowina to bardzo wszechstronne mięso. Można ją usmażyć błyskawicznie, albo jak w tym przypadku długo dusić aż nabierze wszystkich smaków. A smaki będą głębokie i słodkie dzięki między innymi ciemnemu piwu.
[]
Polędwiczki z suszonymi sliwkami

Polędwiczki wieprzowe dzięki swemu delikatnemu mięsu, doskonale się komponują z aromatycznymi sosami.
W tym przypadku zagrają razem z sosem na bazie białego wytrawnego wina, śmietanki i suszonych śliwek.
[]
Łosoś gotowany na parze w sosie śmietanowym

Łosoś doskonale sprawdza się przy niemal każdej obróbce termicznej. Jednak dopiero gotowanie na parze uwydatnia jego prawdziwą delikatność. Świetnie do niego pasuje sos śmietanowy z brokułem.
[]
Klopsiki słodko-kwaśne z ananasem

Klopsiki można przygotowywać w różnych konfiguracjach. Same, lub z różnymi sosami. Warto też czasami troche poeksperymentować. Wynik dzisiejszego eksperymentu: klopsiki słodko-kwaśne... rewelacja!
[play] Kurczak alla saltimbocca
 
[play] Dorsz w aromatycznej chrupiącej panierce
 
[play] Schab panierowany w płatkach owsianych i migdałach
 
[play] Indyk z karmelizowaną żurawiną
 
[play] Soczyste paluszki z kurczaka w sezamie
 
[play] Empanadas z kurczakiem i fasolą
 
[play] Pierś po parysku z czosnkiem
 
[play] Polędwiczki z mleczkiem kokosowym i ananasem
 
[play] Wołowina duszona w ciemnym piwie
 
[play] Polędwiczki z suszonymi sliwkami
 
[play] Łosoś gotowany na parze w sosie śmietanowym
 
[play] Klopsiki słodko-kwaśne z ananasem
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.