Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Risotto z pęczaku (orzotto) z wieprzowiną i szpinakiem

Risotto można przygotowywać również z kaszy pęczak. U nas nazywa się pęczotto, a we Włoszech mówią na to danie orzotto. Przygotowuje się je znacznie łatwiej niż klasyczne rizotto, pomieważ zawsze wychodzi idealne. Moja wersja jest z mieloną wieprzowiną i świeżym szpinakiem. 
[]
Chili con carne z krojoną wołowiną

Znana na całym świecie teksańsko- meksykańska potrawa. W większości modyfikacji podaje się ją z mielonym mięsem. Dziś przedstawiam to danie w oryginalnej formie: z mięsem krojonym. Jest bardzo nasączone swoimi smakami, a przygotowanie nie jest trudne.
[]
Słodko-kwaśne szaszłyki z kurczaka

Jedne z ciekawszych smaków pasujących do kurczaka to słodki i kwaśny. Połączenie to uzyskałem z ananasa i limonki, a przygotuje w formie pysznych grillowanych małych szaszłyczków.
[]
Grillowany kurczak z sosem marchewkowo-miodowym

Dobrze doprawiony i grillowany kurczak, to można powiedzieć pewniak kulinarny. Kiedy jednak urozmaicimy to danie za pomocą aromatycznego sosu słodko-pikantnego z marchewek, chili, miodu i sera fety, na pewno wzniesiemy się smakowo jeszcze o poziom wyżej.
[]
Łosoś w płatkach, na pieczonych warzywach

Soczysty filet z łososia panierowany w płatkach owsianych to bardzo ciekawy sposób na przygotowanie tej przepysznej ryby. Wspaniale komponuje się z sałatką z buraków, selera naciowego i marchewki. 
[]
Karkówka panierowana z szałwią

Panierowane mięso zazwyczaj kojarzy się ze schabem, jednak przy zastosowaniu kilku kulinarnych trików można tak przygotować karkówkę. Jest wyjątkowo soczysta i na pewno będziecie pozytywnie zaskoczeni jej smakiem.
[]
Linguine w sosie z 3 serami

Makaron linguine to takie spłaszczone spaghetti. Świetnie się nadaje do sosów, a jednym z ciekawszych i łatwych do wykonania jest sos serowy. Do jego przygotowania użyję parmezanu, chedara i gorgonzoli, a wszystko zespoli obowiązkowe w tym przepisie białe wytrawne wino.
[]
Karkówka z jałowcem i czosnkiem

Któż z nas nie lubi grillowanej lub smażonej karkówki? Sama w sobie ma bardzo dobry smak. Ten smak można urozmaicić, lub nawet podnieść. Świetnie do tego sprawdzi się czosnek i aromatyczny jałowiec i tymianek.
[]
Schab z pieczarkami, winem i ogórkami kiszonymi

Potrawki z wyrazistymi smakami można komponować z wielu składników dostępnych w lodówce. Proponuję danie ze schabu, kiszonego ogórka, wina, papryki i pieczarek.
[]
Kurczak maślany

Kurczak maślany to bardzo popularne hinduskie danie. To połączenie bardzo wielu przypraw i smaków, ale efekt jest zdecydowanie warty każdej minuty spędzonej w kuchni. Kurczak jest bardzo delikatny i mocno przesiąknięty wszystkimi smakami. 
[]
Tagine z kurczakiem, pomidorami, fasolką i rodzynkami

Kurczak to bardzo wdzięczne mięso do przygotowania tagine. Ten zachwycił mnie na południu Maroka, wspaniałe połączenie chudego mięsa z pomidorami, fasolą i rodzynkami. 
[]
Dorsz curry z sosem pieczarkowo-pomidorowym

Do białej ryby bardzo smakują smaki hinduskie curry, a kiedy dodatkowo połączymy ją z mocnym sosem na bazie wina, pomidorów i pieczarek otrzymamy fajną i międzynarodową potrawę.
[play] Risotto z pęczaku (orzotto) z wieprzowiną i szpinakiem
 
[play] Chili con carne z krojoną wołowiną
 
[play] Słodko-kwaśne szaszłyki z kurczaka
 
[play] Grillowany kurczak z sosem marchewkowo-miodowym
 
[play] Łosoś w płatkach, na pieczonych warzywach
 
[play] Karkówka panierowana z szałwią
 
[play] Linguine w sosie z 3 serami
 
[play] Karkówka z jałowcem i czosnkiem
 
[play] Schab z pieczarkami, winem i ogórkami kiszonymi
 
[play] Kurczak maślany
 
[play] Tagine z kurczakiem, pomidorami, fasolką i rodzynkami
 
[play] Dorsz curry z sosem pieczarkowo-pomidorowym
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.