Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.

[]
Kurczak w winie na patyku

Nieco przewrotnie umieściłem wszystkie niezbędne składniki do przygotowania klasycznego coq au vin na patyczku. Dzięki temu wyszły szaszłyki o zblizonym do tej popularnej potrawy smaku. A przygotowanie jest szybsze i łatwiejsze.
[]
Ostrygi z chili, imbirem i cytryną

Ostrygi to ekskluzywny przysmak, uchodzący za jeden z największych afrodyzjaków. Smak ostryg to kombinacja ich morskiego, świeżego, subtelnego aromatu z różnym dressingami.
[]
Ziemniaki zapiekane w pierścieniu

Ziemniaki zapiekane w pierścieniu to świetny sposób na nadanie lepszego wymiaru temu najbardziej popularnemu warzywu. Idealnie nadają się jako dodatek do potraw mięsnych, ale w związku z tym, że są wybitnie pyszne, to mągą występować jako samodzielne danie.
[]
Blanquette de veau (biały gulasz cielęcy)

Klasyka francuskiej kuchni Blanquette de veau, to nic innego jak delikatny, pełny smaku i aromatu biały gulasz cielęcy. Dzięki kilku chwilą spędzonych w kuchni otrzymujemy wykwintną francuską potrawę.
[]
Paluszki z ciasta francuskiego nadziewane serem

Bardzo łatwe do przyrządzenia paluszki z serem, które można podawać jako dodatek do wielu różnych dań. Magą też nam posłużyć jako samodzielna przekąska, którą możemy chrupać do piwka, czy też wina.
[]
Pierś z pieczarkami i szynką w cieście francuskim

Zapiekana soczysta pierś z kurczaka, z pieczarkami i szynką zawinięta w chrupiące ciasto francuskie to danie dosyć wykwintne, ale jak się okazuje, wcale nie trudne w przygotowaniu.
[]
Schab w sosie z zielonym pieprzem

Schab to delikatne i chude mięso, więc idealnie sprawdza się w połączeniu z wyrazistym sosem. Tym razem będzie to sos z białego wina, śmietanki, a mocy i aromatu doda mu czosnek i zielony pieprz.
[]
Łupacz w sosie z zielonego pieprzu

Ryby są bardzo zdrowe, jedzmy je więc jak najczęściej. Łupacz w sosie z zielonego pieprzu to pyszna ryba z rodziny dorszowatych w ciekawym, bardzo aromatycznym sosie. Ten smak na długo pozostanie w Waszej pamięci.
[]
Łupacz gotowany w czerwonym winie

Łupacz to ryba zblizona smakiem do naszego dorsza, jego białe mięso poddałem ciekawej próbie- skonfrontowałem z czerwonym winem. Efekt był zaskakujący- zaskakująco dobry. Potrawa godna polecenia dla wszystkich smakoszy ryb.
[]
Dyniowo-serowe placki

Placki z dynią zazwyczaj jadamy na słodko, tym razem przyrządze ich wytrawną wersję z serem camembert i parmezanem. Swietnie nadają się na szybką przekąskę, a przygotowanie ich tez jest ekspresowe.
[]
Antrykot po francusku

Antrykot po francusku to mocno przyprawiona, soczysta, najlepiej krwista wołowina podana z gęstym sosem na bazie czerwonego wina. Te połączenie sprawi, że poczujemy się niemal jak we francuskiej knajpce.
[]
Udko z kurczaka na pieczonych warzywach

Udko z kurczaka na kolorowych, pieczonych warzywach to szybki i łatwy przepis na sycące danie. Mięso świetnie komponuje się z karmelizowanymi podczas pieczenia jarzynami.
[play] Kurczak w winie na patyku
 
[play] Ostrygi z chili, imbirem i cytryną
 
[play] Ziemniaki zapiekane w pierścieniu
 
[play] Blanquette de veau (biały gulasz cielęcy)
 
[play] Paluszki z ciasta francuskiego nadziewane serem
 
[play] Pierś z pieczarkami i szynką w cieście francuskim
 
[play] Schab w sosie z zielonym pieprzem
 
[play] Łupacz w sosie z zielonego pieprzu
 
[play] Łupacz gotowany w czerwonym winie
 
[play] Dyniowo-serowe placki
 
[play] Antrykot po francusku
 
[play] Udko z kurczaka na pieczonych warzywach
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.