Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.

[]
Żeberka duszone w winie

Żeberka najpierw marynowane wraz z warzywami w winie, a później długo duszone w tym samym winie, to potrawa, która niemal zachwyci wszystkich mięsożernych smakoszy. Mięso jest przesiąknięte smakami i rozpływa się w ustach.
[]
Francuskie poduszeczki z aromatycznym nadzieniem

Kto z nas nie lubi prostych i smacznych przekąsek np. do drinka, czy też piwa. Swietnie się do tego sprawdzają francuskie poduszeczki z nadzieniem na bazie oliwek i wielu aromatycznych składników.
[]
Polędwica Beef Wellington

Jedna z bardziej wykwintnych i cenionych polędwic na świecie. Wspaniałe połączenie soczystej wołowiny z aromarycznym farszem pieczarkowym w cieście francuskim.
[]
Krewetki w aromarycznym orientalnym bulionie

Krewetki Black Tiger mają wyjątkowy smak. Dodatkowo wzbogacone orientalnym, mocnym bulionem wzbudzą zachwyty.
[]
Kotlet devolay z pieczarkami

Klasyczny kotlet devolay wzbogacony o nadzienie pieczarkowe to pyszne danie, wspaniała propozycja na przykład na niedzielny obiad.
[]
Ostrygi z chili szalotką i octem winnym

Ostrygi smakują morzem i idealnie komponują się z kwaśno- pikantnymi dressingami. A przy okazji to doskonały afrodyzjak.
[]
Pieczeń z rostbefu z sosem winno- miodowym

Idealna pieczeń wołowa to ta długo pieczona w niskiej temperaturze. Tak będzie i z tym okazałym rostbefem, upiekę go w 90 stopniach, a pod koniec radykalnie zwieksze temperaturę. Pyszny miodowo-winny sos dopełni ucztę.
[]
Grubo krojony tatar z łososia z kaparami

Podczas przygotowaniea dania z surowego mięsa bądź ryby musimy być perfekcyjni w doborze smaków. Nie możemy ich nabyć podczas obróbki termicznej. Świetny sposób to grubo pokroić łososia i przyrządzić do niego ideany sos.
[]
Śledzie marynowane w winie

Francuski, idealnie zbilansowany przepis pomoże poznać na nowo naszego bałtyckiego śledzia. Szczerze mówiąc jest to mój ulubiony pomysł na tę wspaniałą rybę.
[]
Polędwiczka pieczona w winie

Połaczenie soczytego mięsa z czerwonym wytrawnym winem zawsze przynosi dobre efekty. Wzbogacona polędwiczka wieprzowa warzywami jest jednym z tych dań , do których bedziemy chcieli często wracać.
[]
Łosoś (nie)gotowany z aromatycznym sosem

Gotowany, a właściwie nie gotowany, tylko zanurzony we wrzątku łosoś z bardzo aromatycznym sosem to ciekawa, wykwintna przekąska lub danie główne.
[]
Żeberka duszone w winie

Soczyste żeberka nasiąknięte poprzez marynowanie w czerwonym winie, a później długo duszone z winem i warzywami, to potrawa, która zachwyci wszystkich mięsożernych smakoszy. Niemal rozpływają się w ustach.
[play] Żeberka duszone w winie
 
[play] Francuskie poduszeczki z aromatycznym nadzieniem
 
[play] Polędwica Beef Wellington
 
[play] Krewetki w aromarycznym orientalnym bulionie
 
[play] Kotlet devolay z pieczarkami
 
[play] Ostrygi z chili szalotką i octem winnym
 
[play] Pieczeń z rostbefu z sosem winno- miodowym
 
[play] Grubo krojony tatar z łososia z kaparami
 
[play] Śledzie marynowane w winie
 
[play] Polędwiczka pieczona w winie
 
[play] Łosoś (nie)gotowany z aromatycznym sosem
 
[play] Żeberka duszone w winie
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.