Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.

[]
Empanadas z wołowiną

Empanadas to meksykańskie wielkie pierogi. Np. z ciasta francuskiego. Stosuje się wiele rodzajów nadzień. Jednym z popularniejszych i smaczniejszych jest mielona, mocno doprawiona wołowina.
[]
Polędwica Beef Wellington

Jedna z bardziej wykwintnych i cenionych polędwic na świecie. Wspaniałe połączenie soczystej wołowiny z aromarycznym farszem pieczarkowym w cieście francuskim.
[]
Wołowina z makaronem ryżowym i migdałami

Inspirowane kuchnią wietnamską danie z makaronu, szybko smażonych warzyw, migdałów i krwistej wołowiny. Przygotowanie nie trwa długo, a efekt jest oszałamiający.
[]
Pieczeń z rostbefu z sosem winno- miodowym

Idealna pieczeń wołowa to ta długo pieczona w niskiej temperaturze. Tak będzie i z tym okazałym rostbefem, upiekę go w 90 stopniach, a pod koniec radykalnie zwieksze temperaturę. Pyszny miodowo-winny sos dopełni ucztę.
[]
Sznycel po wiedeńsku

Sznycel po wiedeńsku do bardzo popularne na całym świecie klasyczne danie kuchni austyjackiej. Przyżądza się je bardzo prosto z panierowanej cielęciny i jajka sadzonego. Dzięki temu i jego fenomenalnemu smakowi mam nadzieje zagości też na naszych stołach.
[]
Bigos wyborny

Bigos to sztandarowe polskie danie. Tak go lubimy, że stał się też naszą tradycyjną potrawą świąteczną. Najlepiej smakuje taki odgrzewany, a kluczem do jego wyjątkowego smaku są: wielość gatunków mięs i ilość rozmaitych produktów użytych do jego przyrządzenia.

[]
Węgierska zupa gulaszowa

Ta zupa nie będzie przystawką przed drugim daniem. Stanowi pełnoprawny pełny posiłek. W każdej porcji znajdziemy wielkie kawałki soczystej wołowiny, paprykę i inne warzywa. To sycąca i rzecz jasna pikantna bomba kaloryczna.
[]
Wołowina z grzybami shitake

Grzyby shitake to bardzo aromatyczne i mocne w smaku leśne dary. Idealnie komponują się z soczystą wołowiną. Jak zwykle w chińskich daniach użyję woka, który wydobędzie wszystkie smaki i sprawi, że będą intensywniejsze.
[]
Rostbef z pieczarkami i mozzarellą

Wszyscy, którzy doceniają i rozumieją smak mięsa, wołowinę jedzą soczystą, a mówiąc inaczej krwistą. Idealnie jest ję pociąć w plastry i podać ze świetnie do niej pasującymi pieczarkami zapieczonymi z mozzarellą.
[]
Angielski gulasz wołowy z cydrem

Angielski gulasz wołowy to bardzo soczysta, mocna w smakach potrawa czerpiąca aromaty z cydru i warzyw.
[]
Pikantna wołowina Chongging

Pikantna wołowina Chongging to danie dla wielbicieli bezkompromisowej, ostrej kuchni chińskiej. Wyjątkowo mocny smak nadaje pieprz seczuański i chili. Ta potrawa to "prawdziwe Chiny" ostre, aromatyczne i pełne smaku.
[]
Klopsiki szwedzkie (kottbullar)

Klopsiki szwedzkie z pysznym sosem i żurawiną są znane na całym świecie. Głównym popularyzatorem tej potrawy jest sieć Ikea :), ale od dziś nie będziecie musieli ich kupować w zestawie z szafą, czy fotelem, bowiem będziecie mogli je zrobić w domu :)
[play] Empanadas z wołowiną
 
[play] Polędwica Beef Wellington
 
[play] Wołowina z makaronem ryżowym i migdałami
 
[play] Pieczeń z rostbefu z sosem winno- miodowym
 
[play] Sznycel po wiedeńsku
 
[play] Bigos wyborny
 
[play] Węgierska zupa gulaszowa
 
[play] Wołowina z grzybami shitake
 
[play] Rostbef z pieczarkami i mozzarellą
 
[play] Angielski gulasz wołowy z cydrem
 
[play] Pikantna wołowina Chongging
 
[play] Klopsiki szwedzkie (kottbullar)
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.