Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Boubble & Squeak

Angielska potrawa, w której można wykorzystać resztki z obiadu- np. ziemniaki puree. Swojskie, pełne smaków danie z boczkiem i białą kapustą a na wierzchu jajko sadzone z cudownie rozlewającym się żółtkiem to świetna propozycja na codzienny obiad.
[]
Łupacz w sosie z zielonego pieprzu

Ryby są bardzo zdrowe, jedzmy je więc jak najczęściej. Łupacz w sosie z zielonego pieprzu to pyszna ryba z rodziny dorszowatych w ciekawym, bardzo aromatycznym sosie. Ten smak na długo pozostanie w Waszej pamięci.
[]
Łupacz gotowany w czerwonym winie

Łupacz to ryba zblizona smakiem do naszego dorsza, jego białe mięso poddałem ciekawej próbie- skonfrontowałem z czerwonym winem. Efekt był zaskakujący- zaskakująco dobry. Potrawa godna polecenia dla wszystkich smakoszy ryb.
[]
Pierożki wonton z wieprzowiną na parze

Pierożki wonton to to jedna z bardziej klasycznych orientalnych potraw. Nadziane mocno przyprawioną wieprzowną i gotowane na parze są niezwykle delikatne, a w środku pełne smaku i soczyste. Aromatyczny dressing dopełnia to wybitne danie.
[]
Placuszki z dyni na słodko

Kiedy za oknem robi sie szaro, na nasze stoły wkracza dynia. To pożywne warzywo swietnie nadaje się do placków na słodko. Inerpretacje smakowe moze ograniczyc jedynie nasza pomysłowość i apetyt. Pobawmy się razem z dynią, ponieważ Halloween tuż tuż :)
[]
Kurczak curry z dynią

Hinduskie curry ma wiele odsłon. Dzisiejsze danie lekko nawiązuje do zblizającego sie Halloween, ponieważ zawiera te nierozerwalnie związane z tym świetem warzywo- dynię. dynia spisała sie na medal i dodała duzo dobrego smaku naszemu curry.
[]
Dyniowo-serowe placki

Placki z dynią zazwyczaj jadamy na słodko, tym razem przyrządze ich wytrawną wersję z serem camembert i parmezanem. Swietnie nadają się na szybką przekąskę, a przygotowanie ich tez jest ekspresowe.
[]
Fricassee z kurczaka

Fricassee to kurczak z pieczarkami i selerem w duńskim wydaniu aromatyzowany białym, wytrawnym winem. Mięso jest pyszne, soczyste, wypełnione smakami.
[]
Pikantna wołowina Chongging

Pikantna wołowina Chongging to danie dla wielbicieli bezkompromisowej, ostrej kuchni chińskiej. Wyjątkowo mocny smak nadaje pieprz seczuański i chili. Ta potrawa to "prawdziwe Chiny" ostre, aromatyczne i pełne smaku.
[]
Szaszłyki z kurczaka po portugalsku

Grillowany kurczak z ziołami to niemal idealne połączenie. Dodatkowo podany w formie soczystych szaszłyków z wieloma smakami i aromatami Południowej Europy staje się połączeniem wybitnym. A przygotowanie jest ekspresowe.
[]
Wieprzowina z tofu i szpinakiem

Tofu często jest wykorzystywane zamiast mięsa przez wegetarian, ale świetnie się komponuje razem z nim. Nie zawierając własnego smaku, świetnie absorbuje smaki otoczenia. W połączeniu ze smażoną na woku wieprzowiną i szpinakiem tworzą wyśmienite i niezapomniane danie.
[]
Golonka po bawarsku

Jedna z bardziej znanych golonek na świecie. Główna marka  Bawarii obok marki BMW i święta Oktoberfest, na którym zresztą jest często serwowana. Zasmakowała wszystkim, a w Polsce stała się synonimem pożądnego, sytego posiłku.
[play] Boubble & Squeak
 
[play] Łupacz w sosie z zielonego pieprzu
 
[play] Łupacz gotowany w czerwonym winie
 
[play] Pierożki wonton z wieprzowiną na parze
 
[play] Placuszki z dyni na słodko
 
[play] Kurczak curry z dynią
 
[play] Dyniowo-serowe placki
 
[play] Fricassee z kurczaka
 
[play] Pikantna wołowina Chongging
 
[play] Szaszłyki z kurczaka po portugalsku
 
[play] Wieprzowina z tofu i szpinakiem
 
[play] Golonka po bawarsku
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.