Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Carpaccio z łososia

Carpaccio to idealna przekąska świetnie sprawdzajaca się na wszystkich przyjęciach, albo eleganckich kolacjach. Te z łososie charakteryzuje się niezwykłą delikatnością w połączeniu z mocnym smakiem. Jedna z moich ulubionych potraw.
[]
Ziemniaki zapiekane w pierścieniu

Ziemniaki zapiekane w pierścieniu to świetny sposób na nadanie lepszego wymiaru temu najbardziej popularnemu warzywu. Idealnie nadają się jako dodatek do potraw mięsnych, ale w związku z tym, że są wybitnie pyszne, to mągą występować jako samodzielne danie.
[]
Glazurowana pierś z gęsi w orientalnym stylu

Gęsina, to mięso posiadające wiele walorów, jedny z nich, dla mnie kluczowym, jest smak. I właśnie w tej potrawie skupie się nad smakiem, którego podrasuje azjatyckimi przyprawami. Dzięki nim pierś z gęsi uzyska wspaniale glazurowana skórkę.
[]
Blanquette de veau (biały gulasz cielęcy)

Klasyka francuskiej kuchni Blanquette de veau, to nic innego jak delikatny, pełny smaku i aromatu biały gulasz cielęcy. Dzięki kilku chwilą spędzonych w kuchni otrzymujemy wykwintną francuską potrawę.
[]
Smażone tacos z kurczakiem i fasolą

Eksperymentując usmażyłem na głębokim oleju kawałek tortilli. Wyszło rewelacyjnie, więc zainspirowało mnie to do stworzenia tej potrawy. A żeby było po meksykańsku i z pazurem- użyję ognistej papryczki habanero.
Jedno z lepszych dań ze słonecznego Meksyku!
[]
Kurczak Cacciatore

Kurczak Cacciatore to nic innego  po Włosku, jak kurczak po myśliwsku. To oznacza, że będą leśne smaki. Użyjemy między innymi grzyby, ale też pomidory, widocznie włoscy myśliwi bez nich nie mogą się obejść :)
[]
Paluszki z ciasta francuskiego nadziewane serem

Bardzo łatwe do przyrządzenia paluszki z serem, które można podawać jako dodatek do wielu różnych dań. Magą też nam posłużyć jako samodzielna przekąska, którą możemy chrupać do piwka, czy też wina.
[]
Grzybowe Rigatoni

Połączenie grzybów i makaronu to bardzo dobry kierunek. Rigatoni, grube rurki świetnie się sprawdzają z leśno-grzybowym sosem. Do tej potrawy można użyć świeżych, jak i mrożonych grzybów.
[]
Sajgonki

Sajgonki  to chyba najbardziej popularna przekąska serwowana w azjatyckich barach. Można je też zrobić w domowych warunkach, mamy wtedy pewność, co znajduje się w środku, a i smak gwarantuję, że będzie lepszy.
[]
Żeberka słodko-pikantne

Żeberka zazwyczaj wymagają długotrwałego przygotowania, ale dzięki mądrym Chińczykom i ich słynnemu wynalazkow- wokowi możemy je przyżądzić w zaledwie kilka minut, uzyskując niepowtarzalny smak i aromat.
[]
Kurczak z mozzarellą w cieście francuskim

Kurczak zapiekany w cieście francuskim, to świetny pomysł na urozmaicenie znanych, codziennych smaków. Ideanie pasuje do tego dania rozpływająca się mozzarella i mocna w smaku szynka speck.
[]
Pesto alla genovese

Smakosze włoskiej kuchni doskonale znaja pesto, ale najczęściej używają tego ze słoiczka kupionego w sklepie. A przygotowanie własnego wcale nie jest trudne, wystarczy kilka dobruch składników i moździerz, ewntualnie blender.
[play] Carpaccio z łososia
 
[play] Ziemniaki zapiekane w pierścieniu
 
[play] Glazurowana pierś z gęsi w orientalnym stylu
 
[play] Blanquette de veau (biały gulasz cielęcy)
 
[play] Smażone tacos z kurczakiem i fasolą
 
[play] Kurczak Cacciatore
 
[play] Paluszki z ciasta francuskiego nadziewane serem
 
[play] Grzybowe Rigatoni
 
[play] Sajgonki
 
[play] Żeberka słodko-pikantne
 
[play] Kurczak z mozzarellą w cieście francuskim
 
[play] Pesto alla genovese
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.