Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Kurczak cytrynowy z warzywami

Kurczak i cytryna to bardzo zgodne kulinarne małzeństwo. I tym razem wykorzystam ją do upieczenia naszego ptaszka, dodatkowo podczas pieczenia użyje jeszcze czerwonej cebuli i ziemniaków
[]
Rostbef z pieczarkami i mozzarellą

Wszyscy, którzy doceniają i rozumieją smak mięsa, wołowinę jedzą soczystą, a mówiąc inaczej krwistą. Idealnie jest ję pociąć w plastry i podać ze świetnie do niej pasującymi pieczarkami zapieczonymi z mozzarellą.
[]
Puree z ziemniaków i pieczonej papryki

Smak  i aromat pieczonych warzyw- czerwonej papryki i czosnku idealnie pasuje do puree ziemniacznaego. Razem tworzą świetny dodatek do np. mięs, ale są tak dobre, że trudno sie powstrzymać, żeby nie podjadać przed wyłozeniem na talerz
[]
Schabowy z czosnkiem i tymiankiem

Kotlet schabowy, to sztampowe, żeby nie powiedzieć nudne danie. Wobec tego trzeba stale szukać sposobów żeby to zmienić. Tak powstał ten gruby kotlet wraz z kością smażony na maśle z czosnkiem i tymiankiem. Będziecie mile zaskoczeni i wałączycie to danie do waszego stałego menu.
[]
Żeberka duszone w winie

Soczyste żeberka nasiąknięte poprzez marynowanie w czerwonym winie, a później długo duszone z winem i warzywami, to potrawa, która zachwyci wszystkich mięsożernych smakoszy. Niemal rozpływają się w ustach.
[]
Kurczak w winie na patyku

Nieco przewrotnie umieściłem wszystkie niezbędne składniki do przygotowania klasycznego coq au vin na patyczku. Dzięki temu wyszły szaszłyki o zblizonym do tej popularnej potrawy smaku. A przygotowanie jest szybsze i łatwiejsze.
[]
Schab z cydrem i karmelizowanymi jabłkami

Smażony gruby soczysty kotlet schabowy, koniecznie z kością, później podduszony w jabłkowym cydrze. To wszystko podane ze świetnie komponującymi się z mięsem karmelizowanymi plastrami jabłek. Takie danie na długo pozostanie w waszej pamięci.
[]
Szaszłyk z kurczaka i chorizo

Pierś z kurczaka ma bardzo delikatny smak, dzięki temy mozna ją łączyć z mocniejszymi dodatkami. Świetnie w tym połączeniu sparawdza się hiszpańska kiełbaska chorizo. Forma szaszłyków daje ciekawe możliwości kompozycji tych składników.
[]
Ostrygi z chili, imbirem i cytryną

Ostrygi to ekskluzywny przysmak, uchodzący za jeden z największych afrodyzjaków. Smak ostryg to kombinacja ich morskiego, świeżego, subtelnego aromatu z różnym dressingami.
[]
Śledziki smażone, na pomidorowo-octowym sosie

Często jadamy konserwowe śledzie w occie czy pomidorach. Warto zrobić je samemu, poczujesz wielką różnicę w smakach. Śledziki smażone na pomidorowo- octowym sosie to także świetna propozycja na wigilijny stół.
[]
Angielski gulasz wołowy z cydrem

Angielski gulasz wołowy to bardzo soczysta, mocna w smakach potrawa czerpiąca aromaty z cydru i warzyw.
[]
Sajgonki wegetariańskie

Sajgonki zazwyczaj występuja w miesnym wydaniu. Ja dzisiaj sprowadzą azjatycki uśmiech dla wszystkich, którzy mięsa nie jedzą. Równie dobre i pełne orientalnych aromatów sajgonki wegetariańskie.
[play] Kurczak cytrynowy z warzywami
 
[play] Rostbef z pieczarkami i mozzarellą
 
[play] Puree z ziemniaków i pieczonej papryki
 
[play] Schabowy z czosnkiem i tymiankiem
 
[play] Żeberka duszone w winie
 
[play] Kurczak w winie na patyku
 
[play] Schab z cydrem i karmelizowanymi jabłkami
 
[play] Szaszłyk z kurczaka i chorizo
 
[play] Ostrygi z chili, imbirem i cytryną
 
[play] Śledziki smażone, na pomidorowo-octowym sosie
 
[play] Angielski gulasz wołowy z cydrem
 
[play] Sajgonki wegetariańskie
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.