Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką to bardzo popularny  przepis w naszym kraju, a co najważniejsze przepyszny.
 Poza śledziami w tej potrawie znajdziemy wiele warzyw, co daje nam dosyć sytą przekąskę.
[]
Karczochy z parmezanem i czosnkiem

Karczochy z parmezanem, natką pietruszki i czosnkiem to wspaniały pomysł na kolację z przyjaciółmi. Wspaniała zabawa jedzeniem, kawałek po kawałku aż do wspaniałej nagrody: serca karczocha.
[]
Kurczak z szynką i salsą verde

Kurczak dzięki swemu delikatnemu mięsu jest świetną bazą do nadawania mu róznych smaków. Idealnie do tego nadaje się aromatyczna salsa verde i hiszpańska szynka Jamon Serrano.
[]
Pieczony kurczak przesiąknięty aromatycznym masłem

Wybitny sposób na przyrządzenie kurczaka. Przed upieczeniem został nasmarowany grubą warstwą aromatycznego masła z chili, czosnkiem i natką pietruszki, dzięki czemu jest fenomenalnie soczysty i całkowicie przesiąknięty smakami masła.
[]
Płonące krewetki po diabelsku

Chrupiące krewetki doskonałej jakości w pikantnym, diabelskim sosie to idealna przekąska na szczególne okazje. Dodatkowy efekt daje płomień przy flambirowaniu whiskey, który pozostawia niesamowity aromat.
 
[]
Barszcz z uszkami

Barszcz czerwony z uszkami to jedna z pyszniejszych polskich zup, nic więc dziwnego, że króluje na naszych wigilijnych stołach. Najważniejsze, żeby przygotować go tak, by stał się wybitny.
[]
Sos tatarski

Sos tatarski to wspaniały dodatek do mięs, wędlin czy gotowanych jajek. Jego świeży smak doskonale ożywia przekąski.
[]
Pieczony udziec z indyka szpikowany czosnkiem

Mięso z indyka zawiera wiele witamin i aminokwasów niezbędnych do naszej diety, a ciemne kawałki mięsa zawirają dodatkowo aminokwas odpowiedzialny za dobry nastrój. Pieczony udziec szpikowany czosnkiem na pewno poprawi nam humor :)
[]
Ciasto rumowo-limonkowe

Ciasto rumowo- limonkowe to łatwy w przygotowaniu deser bardzo ciekawy w smaku. Dodatkowo syrop rumowy i lody sprawią, że długo o nim nie zapomnimy.
[]
Jamajski kurczak wędzony

Jamajski kurczak wędzony to nietypowa, ale za to przepyszna, pełna aromatów i mocnych smaków propozycja z tej wesołej karaibskiej wyspy. Przygotowanie nie przysparza większych trudniści i jest możliwe w każdej kuchni.
Bedzie osrto!!! :)
[]
Karp w galarecie

Karp w galarecie jest niemal tak wpisany w wigilijny wieczór ja Świety Mikołaj i choinka. Szkoda, że jemy go tylko raz w roku, ale dzięki temu mamy pewność, że ta potrawa w pełni zasługuje na miano świątecznej.
[]
Pstrąg w winnej galarecie

Ryba w galarecie to klasyczny przysmak na wszelkiego rodzaju przyjecia i święta. Dziś nieco przełamie tą klasykę, ponieważ galaretę zrobię z białym winem, a zamiast groszku dodam kaparów.
[play] Śledzie pod pierzynką
 
[play] Karczochy z parmezanem i czosnkiem
 
[play] Kurczak z szynką i salsą verde
 
[play] Pieczony kurczak przesiąknięty aromatycznym masłem
 
[play] Płonące krewetki po diabelsku
 
[play] Barszcz z uszkami
 
[play] Sos tatarski
 
[play] Pieczony udziec z indyka szpikowany czosnkiem
 
[play] Ciasto rumowo-limonkowe
 
[play] Jamajski kurczak wędzony
 
[play] Karp w galarecie
 
[play] Pstrąg w winnej galarecie
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.