Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Śledzie w oleju

Ze śledzi można przygotowywać rozmaite, bardzo ciekawe przekąski i zakąski. Jednak czasami ten najprostszy sposób potrafi być tym jednym z lepszych. Tak jest właśnie ze śledziami w oleju.
[]
Kutia

Kutia to typowo swiąteczne słodkie danie, które znajdzie się na wielu wigilijnych stołach. Dzięki pysznym orzechom karmelizowanych w miodzie, rodzynkom i makowi, bedzie to też obowiązkowa pozycja i na moim.
[]
Śledź po japońsku

Ten śledź zapewne nie spędził ani chwili w japoni. Wymyśliłem sobie, że jego nazwa to hołd najepszym znawcom ryb na świecie- Japończykom :) Ale geneza nazwy nie jest ważna, kluczowy jest smak- a ten jest wybitny.
[]
Bigos wyborny

Bigos to sztandarowe polskie danie. Tak go lubimy, że stał się też naszą tradycyjną potrawą świąteczną. Najlepiej smakuje taki odgrzewany, a kluczem do jego wyjątkowego smaku są: wielość gatunków mięs i ilość rozmaitych produktów użytych do jego przyrządzenia.

[]
Roladki z łososia z awokado i pomidorem suszonym

Łosoś to wspaniały materiał na przekąski. Roladki z łososia, awokado i pomidorków na pewno Wam posmakują :)
[]
Comber jagnięcy z miętą, czosnkiem i rozmarynem

Jagnięcina to jedno z najpyszniejszych i najdelikatniejszych mięs. Marynowany comber w mięcie, czosnku i chili jest naprawdę wspaniały i wykwintny. Doskonale nadaje się na elegancką kolację, albo nawet na świąteczny stół.
[]
Szarlotka z jabłkami, z pianką i kruszonką

Szalotka z jabłkami, pianką i kruszonką to ciasto bardzo ciekawe i stosunkowo szybkie w wykonaniu, a zapach towarzyszący jego pieczeniu- bezcenny :) Delikatna pianka z białek i cukru doskonale sie komponuje z wcześniej skarmelizowanymi jabłkami.
[]
Uszka z grzybami

Uszka z grzybami to tradycyjnie polskie, a przede wszystkim wigilijne danie. W te święto podawane są najczęsciej z barszczem czerwonym, ale można je dawać również jako samodzielne danie.
[]
Pierś z kurczaka na karmelizowanej cebuli

Świetne danie dla poszukiwaczy smaków. Bardzo mocna w smaku i słodka karmelizowana cebula idealnie pasuje do pieczonej, soczystej piersi.
[]
Pierś z indyka z aromatycznym nadzieniem, obłożona boczkiem

Pierś z indyka to bardzo chude mięso, więc aby nie wyschło należy je obłożyć tłustym bekonem. Nadzienie z anchois i oliwek doda wspaniałego smaku.
[]
Śledzie marynowane w winie

Francuski, idealnie zbilansowany przepis pomoże poznać na nowo naszego bałtyckiego śledzia. Szczerze mówiąc jest to mój ulubiony pomysł na tę wspaniałą rybę.
[]
Jeż z szynki i goździków :)

Szynka wieprzowa to mieso, które idealnie nadaje się na pieczeń. Jest też świetną bazą do różnych kulinarnych eksperymentów. Dzisiejszy będzie polegał na stworzeniu słodkiej glazury i aromatu goździków z którymi szynka stworzy coś w rodzaju mięsnego jeża :)
[play] Śledzie w oleju
 
[play] Kutia
 
[play] Śledź po japońsku
 
[play] Bigos wyborny
 
[play] Roladki z łososia z awokado i pomidorem suszonym
 
[play] Comber jagnięcy z miętą, czosnkiem i rozmarynem
 
[play] Szarlotka z jabłkami, z pianką i kruszonką
 
[play] Uszka z grzybami
 
[play] Pierś z kurczaka na karmelizowanej cebuli
 
[play] Pierś z indyka z aromatycznym nadzieniem, obłożona boczkiem
 
[play] Śledzie marynowane w winie
 
[play] Jeż z szynki i goździków :)
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.