Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Grillowane tuby z kalmara

Kalmar to bardzo wdzięczny surowiec, można go obrabioać na wiele różnych sposobów. Jednym z lepszych jest grillowanie w podstawowych smakach- limonce, oliwie, czosnku i chili.
[]
Zupa pomidorowa (domowa) z ryżem

Klasyczne zupa pomidorowa znajduje się w menu niemal każdego polskiego domu. Istnieje jej wiele interpretacji. Moja z ryżem należy do ulubionych z naszym domu.
[]
Krewetki w aromarycznym orientalnym bulionie

Krewetki Black Tiger mają wyjątkowy smak. Dodatkowo wzbogacone orientalnym, mocnym bulionem wzbudzą zachwyty.
[]
Kurczak w prowansalskiej panierce

Kurczak w prowansalskiej panierce to wyjątkowy sposób na podanie tego popularnego ptaszka. Z zewnątrz otacza go chrupiąca, gruba panierka, a w środku jest tak delikatny, że rozpływa się w ustach.
[]
Kotlet devolay z pieczarkami

Klasyczny kotlet devolay wzbogacony o nadzienie pieczarkowe to pyszne danie, wspaniała propozycja na przykład na niedzielny obiad.
[]
sushi ebi-nigiri z krewetką

[]
Ostrygi z chili szalotką i octem winnym

Ostrygi smakują morzem i idealnie komponują się z kwaśno- pikantnymi dressingami. A przy okazji to doskonały afrodyzjak.
[]
Zapiekana pierś z kurczaka z pomidorkami i mozzarellą

Zwykła, panierowana, dobrze przyrządzona pierś z kurczaka jest pyszna, uwielbiana przez dzieci. Można ją urozmaicić dodając smażonych pomidorków, mozarelli i parmezanu.
[]
Pieczeń z rostbefu z sosem winno- miodowym

Idealna pieczeń wołowa to ta długo pieczona w niskiej temperaturze. Tak będzie i z tym okazałym rostbefem, upiekę go w 90 stopniach, a pod koniec radykalnie zwieksze temperaturę. Pyszny miodowo-winny sos dopełni ucztę.
[]
Kluski z makiem

Tą potrawę zawsze na wigilię robiła moja Babcia, później ta taradycja nieco zanikła. W hołdzie mojej babci odtworzę zapamiętane smaki i przyrządzę własne łazanki w pysznym makowym sosie.
[]
Grubo krojony tatar z łososia z kaparami

Podczas przygotowaniea dania z surowego mięsa bądź ryby musimy być perfekcyjni w doborze smaków. Nie możemy ich nabyć podczas obróbki termicznej. Świetny sposób to grubo pokroić łososia i przyrządzić do niego ideany sos.
[]
Sznycel po wiedeńsku

Sznycel po wiedeńsku do bardzo popularne na całym świecie klasyczne danie kuchni austyjackiej. Przyżądza się je bardzo prosto z panierowanej cielęciny i jajka sadzonego. Dzięki temu i jego fenomenalnemu smakowi mam nadzieje zagości też na naszych stołach.
[play] Grillowane tuby z kalmara
 
[play] Zupa pomidorowa (domowa) z ryżem
 
[play] Krewetki w aromarycznym orientalnym bulionie
 
[play] Kurczak w prowansalskiej panierce
 
[play] Kotlet devolay z pieczarkami
 
[play] sushi ebi-nigiri z krewetką
 
[play] Ostrygi z chili szalotką i octem winnym
 
[play] Zapiekana pierś z kurczaka z pomidorkami i mozzarellą
 
[play] Pieczeń z rostbefu z sosem winno- miodowym
 
[play] Kluski z makiem
 
[play] Grubo krojony tatar z łososia z kaparami
 
[play] Sznycel po wiedeńsku
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.