Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Szaszłyki z polędwiczek w boczku

Chude mięso polędwiczki wieprzowej wspaniale uzupełnia tłusty boczek wędzony. W tak przygotowanych szaszłykach warto jeszcze nieco urozmaicić smak. Śliwka suszona i wędzona idealnie sprawdzi się jako nadzienie.
[]
Zupa krem z kukurydzy i mleka kokosowego

Zupa krem z kukurydzy ma zdecydowanie meksykański rodowód, potęguje go piekielna papryczka habanero.
A dodatek mleka kokosowego i imbiru urozmaica tą zupę, nadając jej nieco międzynarodowego charakteru.
[]
Ryba w sosie z gorgonzoli z karmelizowaną żurawiną

Ryba słynie ze swojej delikatności, w związku z tym doskonale sprawdza się z mocnymi w smaku sosami. W tym przypadku z sosem z gorgonzoli i doskonale z współgrającą z tą potrawą, karmelizowana żurawiną.
[]
Hiszpańskie klopsiki

Klopsiki i pulpeciki możemy znależć w kuchni niemal każdego kraju. Te hiszpańskie charkateryzują się silnymi smakami i aromatami pochodzącymi z produktów dojrzewających w iberyjskim słońcu.
[]
Dorsz smażony w boczku

Wydawałoby się, że ryba i mięso do siebie nie pasują. Jest zupełnie inaczej: chudy dorsz i tłusty, wędzony boczek idealnie się ze sobą uzupełniają, a ich smaki doskonale się razem komponują.
[]
Zapiekanka z dorsza z pomidorami i oliwkami

Ryby to bezcenne źródło kwasów omega-3 i białka. Jedzmy je jak najczęściej pod każdą postacią. Zapiekanka z dorsza z pomidorami i oliwkami to przepyszne danie.
[]
Żeberka duszone w winie

Żeberka najpierw marynowane wraz z warzywami w winie, a później długo duszone w tym samym winie, to potrawa, która niemal zachwyci wszystkich mięsożernych smakoszy. Mięso jest przesiąknięte smakami i rozpływa się w ustach.
[]
Farfalle z wołowiną i pomidorami

Makron farfalle to kokardki, albo motylki. Dzięki swojemu kształtowi doskonale pochłania sosy. Ten z mieloną wołowiną i pomidorami świetnie sprawdza się z tym makaronem.
[]
Zapiekana polędwiczka z oliwkami w cieście

Oliwki doskonale komponują się z pieczonym mięsem. Pasta z nich, podobna do tapenady rozsmarowana na polędwiczce wieprzowej, dodatkowo zapieczona w cieście francuskim oddaje pełny aromat i sprawia, że to danie jest wyjątkowo smaczne.
[]
Ziemniaczki z czosnkiem i szałwią

Ziemniaki to najbardziej popularny dodatek do mięs w naszym kraju. Warto nad nimi trochę popracować i nadać im wyjątkowego smaku, żeby stały się gwiazdą na talerzu. Dodatek szałwii i czosnku to na pewno duży krok w dobrym kierunku.
[]
Szynka z porem, zapiekana pod beszamelem

Zrolowana szynka z grillowanym porem w środku, cała skąpana w beszamelu i ciągnącej się mozzarelli, to świetnie nadająca się przekąska np. na kolację we dwoje.
[]
Zapiekany steak z grzybami

Połączenie dobrej wołowiny i grzybów to jedno z lepszych kompozycji. Świetnie pasuje również parmezan. Wspaniała propozycja na wyjątkowe posiłki. 
[play] Szaszłyki z polędwiczek w boczku
 
[play] Zupa krem z kukurydzy i mleka kokosowego
 
[play] Ryba w sosie z gorgonzoli z karmelizowaną żurawiną
 
[play] Hiszpańskie klopsiki
 
[play] Dorsz smażony w boczku
 
[play] Zapiekanka z dorsza z pomidorami i oliwkami
 
[play] Żeberka duszone w winie
 
[play] Farfalle z wołowiną i pomidorami
 
[play] Zapiekana polędwiczka z oliwkami w cieście
 
[play] Ziemniaczki z czosnkiem i szałwią
 
[play] Szynka z porem, zapiekana pod beszamelem
 
[play] Zapiekany steak z grzybami
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.