Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Placuszki ziemniaczane z jajkiem i boczkiem

Placki ziemniaczane można podawać na wiele sposobów. Wspaniałą propozycją jest placek w towarzystwie grillowanego boczku i jajka sadzonego, świetne na śniadanie.
[]
Pommes de terre suedoise

Pommes de terre suedoise to nic innego jak francuskie wydanie ziemniaków po szwedzku. Pieczone, gęsto ponacinane ziemniaki szpikowane plasterkami czosnku, listkami laurowymi z oliwą z oliwek i natką pietruszki to bogactwo smaku i aromatu. 
[]
Drapieżna ryba połknęła świnkę :)

Pieczona, nadziewana mieloną, dobrze doprawioną wieprzowiną makrela zawinięta w ciasto francuskie. Połączenie bardzo nietypowe, ale efekt potwierdzi, że warto eksperymentować.
[]
Polędwiczka z fasolą i winem

Polędwiczka z fasolą i winem to łatwa do przygotowania a jednocześnie bardzo bogata w smaki potrawa. Wszystkie składniki idealnie się ze sobą komponują.
[]
Sos berneński

Sos berneński to niemal idealny sos do pieczonych mięs, np. wołowiny, ale też świetnie się sprawdza w towarzystwie ryb.
[]
Pieczone ziemniaki z selerem naciowym i octem balsamicznym

Następna odsłona ziemniaków, które mogą być zarówno dodatkiem jak i samodzielną przekąską lub kolacją. Ziemniaki pieczone z selerem, aromatyzowane rozmarynem i czosnkiem, skropione octem balsamicznym.
[]
Filet panierowany z ryżu preparowanym

Bardzo ciekawy sposób na przygotowanie fileta rybnego, panierka z nietypowego składnika- ryżu preparowanego sprawi, że ryba z zewnątrz będzie chrupka, a wewnątrz soczysta. 
[]
Carpaccio z polędwicy wołowej

Carpaccio z polędwicy wołowej to klasyczne, włoskie danie, które sprawdza się na każdym przyjęciu. Można je modyfikować na różne sposoby, jednak najważniejszy jest smak surowej wołowiny. 
[]
Kurczak z soczewicą i mlekiem kokosowym

Połączenie soczewicy z curry, mleczkiem kokosowym i kurczakiem jest wyborne. Świetna propozycja na obiad, ktory zbierze mnóstwo pochwał. 
[]
Sałatka ogórkowa sunomono

Kwaśno- słonawo- słodka japońska sałatka sunomono to wspaniały dodatek do wielu dań. Ma bardzo mocny i intensywny smak i świetnie sprawdza się przy wielu okazjach.
[]
Penne z bakłażanem i cukinią

Danie, po które sięgam, gdy czuję przesyt mięsa. Penne z bakłażanem, cukinią, pomidorami to danie zdrowe, lekkie i pyszne.
[]
Zrazy mielone z ogórkiem i curry

Zrazy wieprzowe można też przygotować z mięsa mielonego, dobrze jest nadać im mocny smak dodając ogórka kiszonego i pasty curry, która je zaromatyzuje i zaostrzy smak. Świetny pomysł na codzienny obiad. 
[play] Placuszki ziemniaczane z jajkiem i boczkiem
 
[play] Pommes de terre suedoise
 
[play] Drapieżna ryba połknęła świnkę :)
 
[play] Polędwiczka z fasolą i winem
 
[play] Sos berneński
 
[play] Pieczone ziemniaki z selerem naciowym i octem balsamicznym
 
[play] Filet panierowany z ryżu preparowanym
 
[play] Carpaccio z polędwicy wołowej
 
[play] Kurczak z soczewicą i mlekiem kokosowym
 
[play] Sałatka ogórkowa sunomono
 
[play] Penne z bakłażanem i cukinią
 
[play] Zrazy mielone z ogórkiem i curry
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.