Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Chrupiące, smażone pałki z kurczaka

Któż z nas nie lubi smażonych pałek z kurczaka? Te będą wyjątkowe, najpierw je podgotuję, a potem sprawię, że będą soczyste i chrupiące.
[]
Tagliatelle z sofrito

Kiedy nachodzi mnie ochota na makaron, często nie używam do niego mięsa. Warzywny sos sorfito, znany w całej Południowej Europie, idealnie nadaje się do skomponowania pysznej pasty. 
[]
Limonkowa pieczeń wieprzowa

Uwielbiam długo pieczoną wieprzowinę w niskiej temperaturze. Technika przygotowania jest bardzo prosta, więc warto poeksperymentować  ze smakami. Połączenie z limonką wydaje się nieco zaskakujące, ale jak spróbujecie to przekonacie się, że to zaskoczenie wyłącznie pozytywne.
[]
Chimichanga

Chimichanga to meksykańska potrawa składająca się  z farszu na przykład z kurczaka z serem zawiniętego w tortillę i zapieczonego. Lubię ją, bo świetnie smakuje ale też ze względu na jej zabawną nazwę :)
[]
Królik z gruboziarnistą musztardą, boczkiem i winem

Królika lubimy szczególnie na specjalne okazje. Świetnie sprawdzi się jako świąteczny obiad. Mój będzie okraszony boczkiem, grubą musztardą i białym wytrawnym winem. 
[]
Długo pieczony boczek z karmelizowanymi jabłkami

Nie ma to jak dobra pieczeń...Ostatnio eksperymentowałem ze świeżym boczkiem i muszę przyznać, że mało które mięso tak nadaje się na pieczeń jak on. Długie pieczenie sprawi, ze będzie się rozpływał, a dzięki pewnym trikom uzyskam cudownie chrupiącą skórkę. 
[]
Kotleciki z dorsza z ziemniakami i pieczonym czosnkiem

Dorsz to bardzo wdzięczna ryba, dlatego świetnie się nadaje do kotlecików z ziemniakami. Ważną rolę odegra również czosnek, dzięki niemu kotleciki będą pełne smaku.
[]
Kurczak duszony w sosie oliwkowym

Kurczak idealnie nadaje się do śródziemnomorskich smaków, a mało co się aż tak z nimi kojarzy jak oliwki. Proponuję duszonego kurczaka z gęstym, aromatycznym sosem na bazie tych wspaniałych darów natury.
[]
Tagine z jagnięciną, rodzynkami i kiszoną cytryną

Marokańskie taginy często kojarzą się z mięsem jagnięcym i to jest bardzo słuszne skojarzenie. Jadłem go w wielu miejscach w Maroko i zbierając wszystkie przepisy i smaki postanowiłem zrobić własnego. 
[]
Pulled pork (szarpana wieprzowina) z szybkowaru

Pulled pork czyli szarpana wieprzowina. Jest tak mięciutka, że rozpada się pod naciskiem widelca. Można ją bardzo długo piec, ale można też skorzystać z szybkowaru i zaoszczędzić mnóstwo czasu. Efekt piorunujący.
[]
Cytrynowy kurczak na parze

Kurczak na parze wcale nie musi być nudny. Nudy pozbawia go mocny smak cytryny, czosnek, rozmaryn i późniejsze grillowanie. Nadal pozostaje lekki i soczysty, ale znacznie bardziej aromatyczny.
[]
Sałatka z kaczką, karmelizowanymi jabłkami i żurawiną

Wykwintna kuzynka kurczaka- kaczka świetnie nadaje się do sałatek. Moja propozycja to bardzo mocna w smaku sałatka z karmelizowanymi jabłkami, żurawiną i oczywiście soczystą kaczką. 
[play] Chrupiące, smażone pałki z kurczaka
 
[play] Tagliatelle z sofrito
 
[play] Limonkowa pieczeń wieprzowa
 
[play] Chimichanga
 
[play] Królik z gruboziarnistą musztardą, boczkiem i winem
 
[play] Długo pieczony boczek z karmelizowanymi jabłkami
 
[play] Kotleciki z dorsza z ziemniakami i pieczonym czosnkiem
 
[play] Kurczak duszony w sosie oliwkowym
 
[play] Tagine z jagnięciną, rodzynkami i kiszoną cytryną
 
[play] Pulled pork (szarpana wieprzowina) z szybkowaru
 
[play] Cytrynowy kurczak na parze
 
[play] Sałatka z kaczką, karmelizowanymi jabłkami i żurawiną
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.