Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Roladki z łososia z awokado i pomidorem suszonym

Łosoś to wspaniały materiał na przekąski. Roladki z łososia, awokado i pomidorków na pewno Wam posmakują :)
[]
Śledzie marynowane w winie

Francuski, idealnie zbilansowany przepis pomoże poznać na nowo naszego bałtyckiego śledzia. Szczerze mówiąc jest to mój ulubiony pomysł na tę wspaniałą rybę.
[]
Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką to bardzo popularny  przepis w naszym kraju, a co najważniejsze przepyszny.
 Poza śledziami w tej potrawie znajdziemy wiele warzyw, co daje nam dosyć sytą przekąskę.
[]
Karp w galarecie

Karp w galarecie jest niemal tak wpisany w wigilijny wieczór ja Świety Mikołaj i choinka. Szkoda, że jemy go tylko raz w roku, ale dzięki temu mamy pewność, że ta potrawa w pełni zasługuje na miano świątecznej.
[]
Pstrąg w winnej galarecie

Ryba w galarecie to klasyczny przysmak na wszelkiego rodzaju przyjecia i święta. Dziś nieco przełamie tą klasykę, ponieważ galaretę zrobię z białym winem, a zamiast groszku dodam kaparów.
[]
Karp po żydowsku

Karp po żydowsku, to pochodząca od polskich Żydów lubiana przez wszystkich potrawa. Posiada też mnóstwo modyfikacji, czasami nawet sprzecznych ze sobą. Ale najważniejsze, żeby było pysznie, moja wersja karpia na pewno zagości u mnie na Wigilię.
[]
Smażone śledzie, marynowane w occie

Śledziki to bardzo popularna przekąska i zakąska. Te smażone, a potem marynowane są bardzo popularne w Polsce i Szwecji. Idealnie pasuje na kolację, na której na stole mamy coś mocniejszego do picia :)
[]
Śledzie po sułtańsku

Śledzie po sułtańsku to wspaniała przekąska czy też zakąska. Te filety- matijasy w sosie pomidorowym z rodzynkami wspaniale uzupełnią wigilijny stół.
[]
Makaron Primavera

Primavera to po włosku wiosna, a moje danie to po prostu wiosna na talerzu. Polecam wiosną a także zimą, by odświeżyć wspomnienie ulubionej pory roku.
[]
Makaron z salsą verde

W wielu włoskich potrawach z makaronem sos przygotowyje się w czasie gotowania makaronu. W tym przypadku nawet nie będziemy gotować sosu. Przygotujemy go na zimno. Ale i tak smaków i aromatów będzie wiele.
[]
Dorada na parze w azjatyckim stylu

Ryba przygotowywana na parze to bardzo popularny sposób przyrządzania potraw na dalekim wschodzie. Świetnie do tego nadaje się Dorada, która po udgotowaniu jest bardzo delikatna i pełna mocnego morskiego smaku.
[]
Dorsz pod parmezanową kołderką

Dorsz zapieczony pod chrupiącą,  parmezanową kołderką to wspaniałe połączenie soczystej ryby i chrupkiej panierki. Świetna propozycja na piątkowy obiad.
[play] Roladki z łososia z awokado i pomidorem suszonym
 
[play] Śledzie marynowane w winie
 
[play] Śledzie pod pierzynką
 
[play] Karp w galarecie
 
[play] Pstrąg w winnej galarecie
 
[play] Karp po żydowsku
 
[play] Smażone śledzie, marynowane w occie
 
[play] Śledzie po sułtańsku
 
[play] Makaron Primavera
 
[play] Makaron z salsą verde
 
[play] Dorada na parze w azjatyckim stylu
 
[play] Dorsz pod parmezanową kołderką
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.