Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Dorsz w śródziemnomorskim stylu

Gruby kawałek dorsza pieczony razem z masłem, białym wytrawnym winem, pomidorkami wspaniale odwzorowuje śródziemnomorski klimat i przede wszystkim jego smaki.
[]
Ryba w sosie z gorgonzoli z karmelizowaną żurawiną

Ryba słynie ze swojej delikatności, w związku z tym doskonale sprawdza się z mocnymi w smaku sosami. W tym przypadku z sosem z gorgonzoli i doskonale z współgrającą z tą potrawą, karmelizowana żurawiną.
[]
Dorsz smażony w boczku

Wydawałoby się, że ryba i mięso do siebie nie pasują. Jest zupełnie inaczej: chudy dorsz i tłusty, wędzony boczek idealnie się ze sobą uzupełniają, a ich smaki doskonale się razem komponują.
[]
Zapiekanka z dorsza z pomidorami i oliwkami

Ryby to bezcenne źródło kwasów omega-3 i białka. Jedzmy je jak najczęściej pod każdą postacią. Zapiekanka z dorsza z pomidorami i oliwkami to przepyszne danie.
[]
Dorsz w aromatycznej chrupiącej panierce

Dorsz ma wyjątkowo smaczne i delikatne mięso, dzięki temu można przygotować wiele potraw przy jego użyciu. Świetnie sprawdzi się w grubej chrupiącej panierce z blenderowanej bagietki, ziół i parmezanu.
[]
Łosoś z grillowanym awokado na grzance

Grzanki z łososiem wędzonym sprawdzają się wybitnie na każdym przyjęciu, również tym sylwestrowym.
Grillowane awokado i pomidorki koktajlowe sprawią, że nasza kanapka stanie się wyjątkowa i wyjątkowo pyszna.
[]
Łosoś gotowany na parze w sosie śmietanowym

Łosoś doskonale sprawdza się przy niemal każdej obróbce termicznej. Jednak dopiero gotowanie na parze uwydatnia jego prawdziwą delikatność. Świetnie do niego pasuje sos śmietanowy z brokułem.
[]
Wyborne paluszki rybne

Paluszki rybne kojarzą się zazwyczaj z podejrzaną rybną mielonką niskiej jakości. Ale przecież nie musimy tego jeść, bowiem przygotowanie wybornych paluszków z czystego bielutkiego fileta jest bardzo proste, a co najważniejsze nieporównanie smaczniejsze. Całość dopełni wyjątkowa panierka.
[]
Grzanki z łososiem i kremem z pieczonego czosnku

Propozycja na pyszne śniadanie, ale również przekąska na przyjęcie. Wyjątkowa kanapka z kremem z pieczonego czosnku i łososia.
[]
Grubo krojony tatar z łososia z kaparami

Podczas przygotowaniea dania z surowego mięsa bądź ryby musimy być perfekcyjni w doborze smaków. Nie możemy ich nabyć podczas obróbki termicznej. Świetny sposób to grubo pokroić łososia i przyrządzić do niego ideany sos.
[]
Śledzie w oleju

Ze śledzi można przygotowywać rozmaite, bardzo ciekawe przekąski i zakąski. Jednak czasami ten najprostszy sposób potrafi być tym jednym z lepszych. Tak jest właśnie ze śledziami w oleju.
[]
Śledź po japońsku

Ten śledź zapewne nie spędził ani chwili w japoni. Wymyśliłem sobie, że jego nazwa to hołd najepszym znawcom ryb na świecie- Japończykom :) Ale geneza nazwy nie jest ważna, kluczowy jest smak- a ten jest wybitny.
[play] Dorsz w śródziemnomorskim stylu
 
[play] Ryba w sosie z gorgonzoli z karmelizowaną żurawiną
 
[play] Dorsz smażony w boczku
 
[play] Zapiekanka z dorsza z pomidorami i oliwkami
 
[play] Dorsz w aromatycznej chrupiącej panierce
 
[play] Łosoś z grillowanym awokado na grzance
 
[play] Łosoś gotowany na parze w sosie śmietanowym
 
[play] Wyborne paluszki rybne
 
[play] Grzanki z łososiem i kremem z pieczonego czosnku
 
[play] Grubo krojony tatar z łososia z kaparami
 
[play] Śledzie w oleju
 
[play] Śledź po japońsku
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.