Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Kurczak z szynką i salsą verde

Kurczak dzięki swemu delikatnemu mięsu jest świetną bazą do nadawania mu róznych smaków. Idealnie do tego nadaje się aromatyczna salsa verde i hiszpańska szynka Jamon Serrano.
[]
tatar z łososia

Wykwintna przekąska dla wszystkich ceniących sobie prawdziwy niezmącony smak ryb. Oddaje pełny smak łososia, a wzbogacony przyprawami przenosi go w wyższy wymiar. Doskonale sprawdza się na elegancką kolację, albo do mocniejszego alkoholu.

[]
Pstrąg w winnej galarecie

Ryba w galarecie to klasyczny przysmak na wszelkiego rodzaju przyjecia i święta. Dziś nieco przełamie tą klasykę, ponieważ galaretę zrobię z białym winem, a zamiast groszku dodam kaparów.
[]
Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi to można powiedzieć wizytówka polskiej kuchni. Stosuje się do nich różna nadzienia. Jednym z nich jest kapusta i grzyby, te pierogi idealnie pasuja na wigilijny stół.
[]
Kurczak na parze z warzywami

Kurczak gotowany na parze z warzywami to klasyka zdrowej kuchni. Żeby było ciekawie, z mięsa zrobię roladki z porem i marchewką.
[]
Makaron z salsą verde

W wielu włoskich potrawach z makaronem sos przygotowyje się w czasie gotowania makaronu. W tym przypadku nawet nie będziemy gotować sosu. Przygotujemy go na zimno. Ale i tak smaków i aromatów będzie wiele.
[]
Dorada na parze w azjatyckim stylu

Ryba przygotowywana na parze to bardzo popularny sposób przyrządzania potraw na dalekim wschodzie. Świetnie do tego nadaje się Dorada, która po udgotowaniu jest bardzo delikatna i pełna mocnego morskiego smaku.
[]
Pierożki na parze z krewetką

Chińskie pierożki gotowane na parze w wersji wykwintnej- z całą krewetką black tiger. To danie zachwyci wszystkich miłośników owoców morza, a i dla pozostałych nie pozostanie obojetne.
[]
Puree z buraków z serem pleśniowym

Buraki to bardzo zdrowy i świetnie się komponujący dodatek do np. pieczonych mięs. Puree jest mocno doprawiane, a połaczone z serem plaśniowym staje się znacznie ciekawszym daniem.
[]
Ryba w 5 smakach z kapustą pak choi

Kuchnia chińska słynie z ekspresowego przygotowania potraw na woku. Wykorzystam tą technikę do przyrządzenia pysznej i bogatej w aromaty ryby w 5 smakach.
[]
Sałatka z ryb wędzonych alla tatar

Ryby wędzone są u nas powszechnie dostępne niemal w każdym sklepie. Są bardzo dobre jak samodzielne danie, ale świetnie się nadają jako baza ciekawych potraw. Taką potrawą jest właśnie sałatka alla tatar z ogórkiem kiszonym i jabłkiem.
[]
Kapusta z grochem

Kapusta z grochem to obowiązkowa pozycja na wigilijnym stole. Przygotowuje się ją bardzo łatwo, a jej smak sprawia, że wracamy do niego także bez okazji, robiąc kapustę z grochem jako dodatek do mięs, albo samodzielne danie.
[play] Kurczak z szynką i salsą verde
 
[play] tatar z łososia
 
[play] Pstrąg w winnej galarecie
 
[play] Pierogi z kapustą i grzybami
 
[play] Kurczak na parze z warzywami
 
[play] Makaron z salsą verde
 
[play] Dorada na parze w azjatyckim stylu
 
[play] Pierożki na parze z krewetką
 
[play] Puree z buraków z serem pleśniowym
 
[play] Ryba w 5 smakach z kapustą pak choi
 
[play] Sałatka z ryb wędzonych alla tatar
 
[play] Kapusta z grochem
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.