Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Pieczone ziemniaki z selerem naciowym i octem balsamicznym

Następna odsłona ziemniaków, które mogą być zarówno dodatkiem jak i samodzielną przekąską lub kolacją. Ziemniaki pieczone z selerem, aromatyzowane rozmarynem i czosnkiem, skropione octem balsamicznym.
[]
Sałatka ogórkowa sunomono

Kwaśno- słonawo- słodka japońska sałatka sunomono to wspaniały dodatek do wielu dań. Ma bardzo mocny i intensywny smak i świetnie sprawdza się przy wielu okazjach.
[]
Penne z bakłażanem i cukinią

Danie, po które sięgam, gdy czuję przesyt mięsa. Penne z bakłażanem, cukinią, pomidorami to danie zdrowe, lekkie i pyszne.
[]
Tzatziki

Wybitne, greckie osiągnięcie sztuki kulinarnej Grecji- tzatziki szturmem zdobyły niemal cały świat. Wspaniały odświeżający smak tego sosu jest idealnym dodatkiem do ziemniaków i mięs. 
[]
Wykwintny ziemniak

Ziemniak to dosyć pospolity dodatek. Sprawmy, żeby na naszym talerzu wyglądał ciekawie i nawet wykwintnie.
Wzór kratki uzyskanej za pomocą grilla i smażenie na głębokim oleju to na pewno właściwa droga.
[]
Donaty twarożkowe

Donaty często też nazywane oponkami mozna przygotowywać na wiele różnych sposobów. Jednym z nich, a na pewno jednym ze smaczniejszych jest ten, w którym używamy do ich przyrządzenia twarożku. Co ciekawe, są to chyba najłatwiejsze do wykonania donaty.
[]
Włosy anioła z pomidorami i pieczarkami

Dziś nietypowy makaron zwany włosami anioła. Prosta pasta z dodatkiem pomidorów, pieczarek i białego, wytrawnego wina.
[]
Pączki z konfiturą

Już niedługo, w czwartek, zasiądziemy do stołu ścigając się w ilości zjedzonych pączków. Zamiast stać w kolejkach po dobre pączki, albo kupować bez kolejki te kiepskie, lepiej zrobić je w domu. Te klasyczne wcale nie są trudne.
[]
Faworki

Faworki nieodłącznie kojarzą się z Tłustym Czwartkiem. Kiedy byłem dzieciakiem Mama musiała je robić jeszcze kilka razy po tym dniu. A dziś odtworzę te smaki, których mnie nauczyła. 
 
[]
Tagine wegetariański

Moja córka widząc higienę podawania posiłków podczas naszej wyprawy do Maroko, postanowiła na ten czas zostać wegetarianką. Tagine wegetariański, to jeden z niewielu posiłków na jakie udało mi się ją namówić.
Kiedy nieco sceptycznie spróbowałem od niej, okazał się przepyszny. Więc musiałem po powrocie odtworzyć te niesamowite smaki.
[]
Harira- marokańska zupa

Harira to marokańska, berberyjska zupa podawana najczęściej po okresie Ramadanu, żeby pokrzepić pasterzy. Moja propozycja jest w  wersji wegetariańskiej z soczewicą, ciecierzycą i wieloma warzywami. My Ramadanu nie obchodzimy, ale takie pokrzepienie przyda się rano po karnawałowych imprezach :)
[]
Krokiety z pieczarkami i mozzarellą

Krokiety czyli zapiekane naleśniki z farszem to bardzo lubiana przekąska, świetna propozycja na kolację a także dodatek np. do czystego barszczu. 
[play] Pieczone ziemniaki z selerem naciowym i octem balsamicznym
 
[play] Sałatka ogórkowa sunomono
 
[play] Penne z bakłażanem i cukinią
 
[play] Tzatziki
 
[play] Wykwintny ziemniak
 
[play] Donaty twarożkowe
 
[play] Włosy anioła z pomidorami i pieczarkami
 
[play] Pączki z konfiturą
 
[play] Faworki
 
[play] Tagine wegetariański
 
[play] Harira- marokańska zupa
 
[play] Krokiety z pieczarkami i mozzarellą
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.