Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Dorsz pod parmezanową kołderką

Dorsz zapieczony pod chrupiącą,  parmezanową kołderką to wspaniałe połączenie soczystej ryby i chrupkiej panierki. Świetna propozycja na piątkowy obiad.
[]
Łódeczki tacos z kurczakiem i kukurydzą

Meksykańskie tacos to nieduże, smaczne przekąski, "do ręki". Zgrabne łódeczki nadziane aromatycznym kurczakiem i kukurydzą to pomysł na fajną kolację lub przekąskę.
[]
Ostrygi zapiekane z harissą

Ostrygi zazwyczaj zjadamy na surowo, ale dobrym sposobem jest również ich zapiekanie. Świetnie smakują po tunezyjsku, z pikantną harissą.
[]
Ostrygi z chili szalotką i octem winnym

Ostrygi smakują morzem i idealnie komponują się z kwaśno- pikantnymi dressingami. A przy okazji to doskonały afrodyzjak.
[]
Pieczeń z rostbefu z sosem winno- miodowym

Idealna pieczeń wołowa to ta długo pieczona w niskiej temperaturze. Tak będzie i z tym okazałym rostbefem, upiekę go w 90 stopniach, a pod koniec radykalnie zwieksze temperaturę. Pyszny miodowo-winny sos dopełni ucztę.
[]
Kluski z makiem

Tą potrawę zawsze na wigilię robiła moja Babcia, później ta taradycja nieco zanikła. W hołdzie mojej babci odtworzę zapamiętane smaki i przyrządzę własne łazanki w pysznym makowym sosie.
[]
Grubo krojony tatar z łososia z kaparami

Podczas przygotowaniea dania z surowego mięsa bądź ryby musimy być perfekcyjni w doborze smaków. Nie możemy ich nabyć podczas obróbki termicznej. Świetny sposób to grubo pokroić łososia i przyrządzić do niego ideany sos.
[]
Śledzie w oleju

Ze śledzi można przygotowywać rozmaite, bardzo ciekawe przekąski i zakąski. Jednak czasami ten najprostszy sposób potrafi być tym jednym z lepszych. Tak jest właśnie ze śledziami w oleju.
[]
Kutia

Kutia to typowo swiąteczne słodkie danie, które znajdzie się na wielu wigilijnych stołach. Dzięki pysznym orzechom karmelizowanych w miodzie, rodzynkom i makowi, bedzie to też obowiązkowa pozycja i na moim.
[]
Śledź po japońsku

Ten śledź zapewne nie spędził ani chwili w japoni. Wymyśliłem sobie, że jego nazwa to hołd najepszym znawcom ryb na świecie- Japończykom :) Ale geneza nazwy nie jest ważna, kluczowy jest smak- a ten jest wybitny.
[]
Bigos wyborny

Bigos to sztandarowe polskie danie. Tak go lubimy, że stał się też naszą tradycyjną potrawą świąteczną. Najlepiej smakuje taki odgrzewany, a kluczem do jego wyjątkowego smaku są: wielość gatunków mięs i ilość rozmaitych produktów użytych do jego przyrządzenia.

[]
Roladki z łososia z awokado i pomidorem suszonym

Łosoś to wspaniały materiał na przekąski. Roladki z łososia, awokado i pomidorków na pewno Wam posmakują :)
[play] Dorsz pod parmezanową kołderką
 
[play] Łódeczki tacos z kurczakiem i kukurydzą
 
[play] Ostrygi zapiekane z harissą
 
[play] Ostrygi z chili szalotką i octem winnym
 
[play] Pieczeń z rostbefu z sosem winno- miodowym
 
[play] Kluski z makiem
 
[play] Grubo krojony tatar z łososia z kaparami
 
[play] Śledzie w oleju
 
[play] Kutia
 
[play] Śledź po japońsku
 
[play] Bigos wyborny
 
[play] Roladki z łososia z awokado i pomidorem suszonym
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.