Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
sałatka grecka

Tradycyjna sałatka kuchni greckiej jest wspaniałą propozycją na lato. Połączenie pomidorów, ogórków, cebuli, oliwek i fety tworzy działa sycąco i orzeźwiająco. A dobra oliwa extra vergine i sos balsamiczny znakomicie to wsystko zespalają.
[]
Przepis na krewetki - koktajl z krewetek

Koktajl z krewetek - idealna przekąska na każdej imprezie. Gotowana krewetka, można użyć zarówno koktajlową, jak i znacznie większą, w sosie z majonezu i chilli z dodatkiem ananasa to strzał w dziesiątkę. Sprawdza się też doskonale jako starter.
[]
sushi maki z łososiem

Sushi maki z łososiem to można powiedzieć podstawowe sushi na rodzimym stole, to od niego najcześciej zaczynamy naszą japońska przygodę. Ale wcale to nie znaczy, że jest pospolite, dla wielu z nas pozostanie właśnie ulubione. To taki wyznacznik smaku.
[]
tatar wołowy klasyczny

Ten klasyczny przysmak powinien zagościć na każdym stole. Doskonałej jakości wołowina z oliwą, żółtkiem, papryczką chilli, cebulą i ogórkiem to genialne połączenie. Idealny na wieczór z kieliszkiem czerwonego wina.
[]
sushi tempura maki z krewetką

Tempura maki z krewetką, to wyśmienite sushi ze smażoną krewetką w tempurze. Idealne zarówno dla początkujących smakoszy sushi, obawiających się surowej ryby, jak i dla wytrawnych koneserów japońskich specjałów.
[]
sushi uramaki z łososiem

Uramaki z łososiem to bardzo efektowne sushi, doskonale prezentuje się na przyjęciach, ale niestety bardzo szybko znika ze stołu :)
[]
sałatka śródziemnomorska

Sałatka śródziemnomorska, to wykwintna przekąska o bardzo subtelnym i ciekawym smaku. Kompozycja mocnego aromatu szynki parmeńskiej z delikatnymi smakami awokado i mozzarelli dopełniona wyraźnym vinegrettem daje wręcz piorunujący efekt.
[]
sushi uramaki z kawiorem

Sushi uramaki z kawiorem. To wyjątkowe sushi, kompozycja klasycznego uramaki z łososiem, ale zamiast sezamu na zewnątrz użyliśmy kawioru. Prezentuje się wybitnie, a połączenie łososia ze strzelający w zębach kawiorem jest wręcz genialne.
[]
sushi uramaki z tuńczykiem

Sushi uramaki z tuńczykiem. Wyśmienite sushi z rewelacyjnym tuńczykiem. Zwijane z ryżem na wierzchu z prażonym jasnym sezamem. Podajemy z sosem sojowym i koniecznie z wasabi.
[]
sałatka caprese

Caprese to chyba najłatwiejsza włoska sałatka. Ta kompozycja pomidorów, mozzarelli i bazylii oddaje barwy włoskiej flagi i jednocześnie włoskiego ducha. Bo to właśnie kwintesecja tego kraju i jego podstawowe składniki. A jak polejemy ją najlepszą oliwą i sosem balsamicznym do dopełnimy tę genialną prostotę.
[]
sushi ebi-nigiri z krewetką

[]
sushi nigiri z halibutem

Nigiri sushi- nazwa pochodzi od japońskiego słowa: Nigru i oznacza: ściskać, ugniatać. Połączenie bieli ryżu i halibuta wygląda niezwykle elegancko.
[play] sałatka grecka
 
[play] Przepis na krewetki - koktajl z krewetek
 
[play] sushi maki z łososiem
 
[play] tatar wołowy klasyczny
 
[play] sushi tempura maki z krewetką
 
[play] sushi uramaki z łososiem
 
[play] sałatka śródziemnomorska
 
[play] sushi uramaki z kawiorem
 
[play] sushi uramaki z tuńczykiem
 
[play] sałatka caprese
 
[play] sushi ebi-nigiri z krewetką
 
[play] sushi nigiri z halibutem
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.