Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Smażone śledzie, marynowane w occie

Śledziki to bardzo popularna przekąska i zakąska. Te smażone, a potem marynowane są bardzo popularne w Polsce i Szwecji. Idealnie pasuje na kolację, na której na stole mamy coś mocniejszego do picia :)
[]
Śledzie po sułtańsku

Śledzie po sułtańsku to wspaniała przekąska czy też zakąska. Te filety- matijasy w sosie pomidorowym z rodzynkami wspaniale uzupełnią wigilijny stół.
[]
Sałatka jarzynowa tradycyjna

Tradycyjna sałatka jarzynowa jest częstym gościem. Pomimo prostoty zdobyła również świąteczne stoły. Połączenie najróżniejszych warzyw i owoców, ugotowanych i świeżych, tworzy mieszankę zdrową i niezwykle sycącą.
[]
Dorada na parze w azjatyckim stylu

Ryba przygotowywana na parze to bardzo popularny sposób przyrządzania potraw na dalekim wschodzie. Świetnie do tego nadaje się Dorada, która po udgotowaniu jest bardzo delikatna i pełna mocnego morskiego smaku.
[]
Pierożki na parze z krewetką

Chińskie pierożki gotowane na parze w wersji wykwintnej- z całą krewetką black tiger. To danie zachwyci wszystkich miłośników owoców morza, a i dla pozostałych nie pozostanie obojetne.
[]
Sałatka z ryb wędzonych alla tatar

Ryby wędzone są u nas powszechnie dostępne niemal w każdym sklepie. Są bardzo dobre jak samodzielne danie, ale świetnie się nadają jako baza ciekawych potraw. Taką potrawą jest właśnie sałatka alla tatar z ogórkiem kiszonym i jabłkiem.
[]
Kapusta z grochem

Kapusta z grochem to obowiązkowa pozycja na wigilijnym stole. Przygotowuje się ją bardzo łatwo, a jej smak sprawia, że wracamy do niego także bez okazji, robiąc kapustę z grochem jako dodatek do mięs, albo samodzielne danie.
[]
Ryba po grecku

Ryba po grecku to pyszna ryba z warzywami, pozycja absolutnie obowiązkowa na każdym wigilijnym stole. Wspaniale smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno. Same pochodzenie tej potrawy jest dość niejasne, a szczególnie dla Greków :)
[]
Zupa rybna Halaszle

Zupa rybna Halaszle pochodzi w Węgier. Do przepisu został użyty karp, przez co zupa nabrała wigilijnego charakteru.
[]
Łosoś w szynce parmeńskiej

Łosoś w szynce parmeńskiej aromatyzowany musztardą dijon to łatwa i przepyszna przekąska. Wyraźny smak ryby z mocnym smakiem szynki i ostrym musztardy dostarczą wspaniałych doznań. Z dodatkami może posłużyć za danie główne.
[]
Fish & chips

Fish & Chips to angielska narodowa potrawa, ale właściwie przyrządzona posmakuję również nam. Rybę z frytkami podaje się zazwyczaj na wynos, zawiniętą w gazetę. Nasza wersja jest na talerzu :-)
[]
Idealny pieczony kurczak

Kurczak pieczony w 90 stopniach. W ten sposób nie wysycha, mięso pozostaje delikatne i soczyste i wszystkie smaki pozostają wewnątrz. Na koniec kurczakowi fundujemy najwyższą temperaturę, uzyskując chrupiącą skórkę.
[play] Smażone śledzie, marynowane w occie
 
[play] Śledzie po sułtańsku
 
[play] Sałatka jarzynowa tradycyjna
 
[play] Dorada na parze w azjatyckim stylu
 
[play] Pierożki na parze z krewetką
 
[play] Sałatka z ryb wędzonych alla tatar
 
[play] Kapusta z grochem
 
[play] Ryba po grecku
 
[play] Zupa rybna Halaszle
 
[play] Łosoś w szynce parmeńskiej
 
[play] Fish & chips
 
[play] Idealny pieczony kurczak
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.