Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Comber jagnięcy z miętą, czosnkiem i rozmarynem

Jagnięcina to jedno z najpyszniejszych i najdelikatniejszych mięs. Marynowany comber w mięcie, czosnku i chili jest naprawdę wspaniały i wykwintny. Doskonale nadaje się na elegancką kolację, albo nawet na świąteczny stół.
[]
Szarlotka z jabłkami, z pianką i kruszonką

Szalotka z jabłkami, pianką i kruszonką to ciasto bardzo ciekawe i stosunkowo szybkie w wykonaniu, a zapach towarzyszący jego pieczeniu- bezcenny :) Delikatna pianka z białek i cukru doskonale sie komponuje z wcześniej skarmelizowanymi jabłkami.
[]
Uszka z grzybami

Uszka z grzybami to tradycyjnie polskie, a przede wszystkim wigilijne danie. W te święto podawane są najczęsciej z barszczem czerwonym, ale można je dawać również jako samodzielne danie.
[]
Pierś z indyka z aromatycznym nadzieniem, obłożona boczkiem

Pierś z indyka to bardzo chude mięso, więc aby nie wyschło należy je obłożyć tłustym bekonem. Nadzienie z anchois i oliwek doda wspaniałego smaku.
[]
Śledzie marynowane w winie

Francuski, idealnie zbilansowany przepis pomoże poznać na nowo naszego bałtyckiego śledzia. Szczerze mówiąc jest to mój ulubiony pomysł na tę wspaniałą rybę.
[]
Jeż z szynki i goździków :)

Szynka wieprzowa to mieso, które idealnie nadaje się na pieczeń. Jest też świetną bazą do różnych kulinarnych eksperymentów. Dzisiejszy będzie polegał na stworzeniu słodkiej glazury i aromatu goździków z którymi szynka stworzy coś w rodzaju mięsnego jeża :)
[]
Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką to bardzo popularny  przepis w naszym kraju, a co najważniejsze przepyszny.
 Poza śledziami w tej potrawie znajdziemy wiele warzyw, co daje nam dosyć sytą przekąskę.
[]
Karczochy z parmezanem i czosnkiem

Karczochy z parmezanem, natką pietruszki i czosnkiem to wspaniały pomysł na kolację z przyjaciółmi. Wspaniała zabawa jedzeniem, kawałek po kawałku aż do wspaniałej nagrody: serca karczocha.
[]
Pieczony kurczak przesiąknięty aromatycznym masłem

Wybitny sposób na przyrządzenie kurczaka. Przed upieczeniem został nasmarowany grubą warstwą aromatycznego masła z chili, czosnkiem i natką pietruszki, dzięki czemu jest fenomenalnie soczysty i całkowicie przesiąknięty smakami masła.
[]
Płonące krewetki po diabelsku

Chrupiące krewetki doskonałej jakości w pikantnym, diabelskim sosie to idealna przekąska na szczególne okazje. Dodatkowy efekt daje płomień przy flambirowaniu whiskey, który pozostawia niesamowity aromat.
 
[]
Barszcz z uszkami

Barszcz czerwony z uszkami to jedna z pyszniejszych polskich zup, nic więc dziwnego, że króluje na naszych wigilijnych stołach. Najważniejsze, żeby przygotować go tak, by stał się wybitny.
[]
tatar z łososia

Wykwintna przekąska dla wszystkich ceniących sobie prawdziwy niezmącony smak ryb. Oddaje pełny smak łososia, a wzbogacony przyprawami przenosi go w wyższy wymiar. Doskonale sprawdza się na elegancką kolację, albo do mocniejszego alkoholu.

[play] Comber jagnięcy z miętą, czosnkiem i rozmarynem
 
[play] Szarlotka z jabłkami, z pianką i kruszonką
 
[play] Uszka z grzybami
 
[play] Pierś z indyka z aromatycznym nadzieniem, obłożona boczkiem
 
[play] Śledzie marynowane w winie
 
[play] Jeż z szynki i goździków :)
 
[play] Śledzie pod pierzynką
 
[play] Karczochy z parmezanem i czosnkiem
 
[play] Pieczony kurczak przesiąknięty aromatycznym masłem
 
[play] Płonące krewetki po diabelsku
 
[play] Barszcz z uszkami
 
[play] tatar z łososia
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.