Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Faszerowane udko ze skórką z prosciutto

Dziś przedstawię bardzo ciekawy i nieco zaskakujący sposób na można powiedzieć pospolite udko z kurczaka. Pozbawione kości i nadziane mozzarellą, suszonymi pomidorami i bazylią, a do tego ze skórka z szynki parmeńskiej, to świetny pomysł, by zaskoczyć naszych gości smakiem i kreatywnością.
[]
Kurczak Piri Piri

 Afrykański kurczak piri piri to nie lada gratka, ale raczej wyłącznie dla twardzieli, ponieważ użyłem do niego najostrzejszych papryczek- habanero. To sprawi, że dłuuugo nie zapomnę o tej potrawie :)
A tak poza tym jest genialny w smaku. :) 
[]
Steak z boczniakami

Do smaku mięsa wołowego doskonale pasuje smak grzybów. Dziś pora na boczniaki, które będę grillował wraz z mięsem, podam z mocnym w smaku sosem i puree z pietruszki. 
[]
Kurczak pieczony z pomidorkami, czosnkiem i winem

Czasami próbuję zmierzyć się z trudnymi daniami, jednak częściej mam ochotę na te proste i podstawowe smaki. Taki jest właśnie ten przepis- pieczony kurczak z pomidorkami, całymi ząbkami czosnku w sosie z białego wina. To jeden z moich ulubionych smaków.
[]
Kurczak z sosem czekoladowo-warzywnym

Czekolada i mięso wydają się dziwnym połączeniem, jednak jest stosowane w wielu kuchniach świata. Z kurczaka z sosem czekoladowo- warzywnym byłem bardzo zadowolony, więc polecam z czystym sumieniem :)
[]
Sałatka ziemniaczana z kurczakiem i karmelowym sosem

Latem przychodzi nam często ochota na sałatki, te orzeźwiające, ale też i te syte, np. z ziemniaków.
Do tej sałatki użyję również grillowanego kurczaka i pysznego sosu karmelowego, na bazie białego wina i słodkiej śmietanki. 
[]
Ravioli czekoladowe z kaczką i sosem karmelowym

W ravioli z mięsem kaczki chyba nie ma nic dziwnego, zaskoczenie pojawia się dopiero, kiedy okazuje się, że do ciasta użyjemy czekolady. Zapraszam na nietypowe i pyszne połączenie :)
[]
Kurczak tandori z sosem miętowym

Hinduski kurczak tandori sam w sobie jest przepyszny, jednak nie byłbym sobą, gdybym nie próbował tego smaku wzbogacić. Dodatkiem jest wspaniały, orzeźwiający sos miętowy. 
[]
Steak ze szparagami i sosem z pieczonego czosnku i anchois

Wołowina to moje ukochane mięsko, lubię do niej powymyślać ciekawe dodatki. Dzisiaj będą to gotowane na parze szparagi, a także bardzo mocny w smaku sos z pieczonego czosnku i filecików anchois.
[]
Wołowina duszona w kawie

Uwielbiam zaskakujące połączenia w kuchni, takim jest niewątpliwie połączenia wołowiny z kawą. Okazuje się też, że jest zaskakująco trafne, a śmiało można powiedzieć, że wybitne.
[]
Rostbef z salsą verde i koszyczkiem ziemniaczanym

Najlepsze steki są z wołowiny dojrzewającej. W związku z tym , że mają w sobie dużo smaku, warto je robić prosto i popracować nad dodatkami. Mocna i wyraźna w smaku salsa verde świetnie sprawdzi się jako towarzyszka steku. 
[]
Kaczka z gruszką i orzechami

Pierś z kaczki doskonale komponuje się z różnymi owocami. Dziś na dodatek do tego pysznego mięsa wybrałem gruszkę, a także czerwone wytrawne wino, orzechy i miód, który doda słodkości. 
[play] Faszerowane udko ze skórką z prosciutto
 
[play] Kurczak Piri Piri
 
[play] Steak z boczniakami
 
[play] Kurczak pieczony z pomidorkami, czosnkiem i winem
 
[play] Kurczak z sosem czekoladowo-warzywnym
 
[play] Sałatka ziemniaczana z kurczakiem i karmelowym sosem
 
[play] Ravioli czekoladowe z kaczką i sosem karmelowym
 
[play] Kurczak tandori z sosem miętowym
 
[play] Steak ze szparagami i sosem z pieczonego czosnku i anchois
 
[play] Wołowina duszona w kawie
 
[play] Rostbef z salsą verde i koszyczkiem ziemniaczanym
 
[play] Kaczka z gruszką i orzechami
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.