Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
Steak z puree z cebuli

Cebula i mięso, to często spotykane i bardzo lubiane połączenie w kuchni. Smak cebuli można, a nawet należy zintensyfikować, poprzez zrobienie z niej puree. Wtedy to danie będzie niemal idealne.
[]
Soczewica duszona z warzywami, podana z zampone

Soczewica to świetny dodatek pasujący idealnie na przykład do mięs. Dzisiaj jednak zagra główną rolę, uduszę ją z warzywami, a dodatkiem będzie włoskie, bezkompromisowe :) zampone.
[]
Kurczak duszony w pomidorach, z fasolką szparagową

Duszona pierś z kurczaka powinna być mięciutka i jednocześnie soczysta. Doskonale do niej pasują pomidory i fasolka szparagowa. Smak zaostrzą wyraziste kapary.
[]
Kurczak w kremie z brokułów

Ostatnio trochę eksperymentuje z lekkimi, dietetycznymi potrawami. Takim jest niewątpliwie gotowany kurczak w kremie z brokułów i innych warzyw. W moim domu ta potrawa zrobiła prawdziwą furorę.
[]
Schab z chorizo po hiszpańsku

Ze zwyczajnego prostego schabu można zrobić ciekawą potrawę, wystarczy poszukać ciekawych dodatków, na przykład kiełbasy chorizo, pomidorów i oliwek. Wtedy danie nabierze hiszpańskiego charakteru.
[]
Kurczak na parze z pieczonymi pomidorami

Kiedy przybędzie nam kilka zbędnych kilogramów trzeba pomyśleć o diecie. Jednak i wtedy nie należy pozbawiać się smaków. Dzisiejsza propozycja, to mocno doprawiony kurczak na parze z pieczonymi pomidorami z czosnkiem i rukolą.
[]
Flaki wołowe po zamojsku z pomidorami

Flaki wołowe to bardzo u nas popularna i przede wszystkim lubiana zupa. Kiedy je przygotowuję staram się, żeby były najlepsze na świecie- te takie są, dzięki między innymi kawałkom soczystej wołowiny i włoskiemu sposobowi na nie- pomidorom.
[]
Estragonowy kurczak na parze, z czosnkowymi ziemniakami

Kurczakowi gotowanemu na parze należy dodać dużo smaku, świetnie się ku temu sprawdzi aromatyczny estragon i musztarda dijon. Poza mięsem na parze ugotuję także warzywa, a ziemniakom nadam czosnkowy smak.
[]
Pappardelle ze szpinakiem, kurczakiem i serami

Kurczak, suszone pomidory, szpinak i ser to połączenie musi być dobre. Dodałem jeszcze kilka składników i stworzyłem ciekawe danie z makaronem pappardelle. 
[]
Zupa krem z kury, z karmelizowanym jabłkiem

Zupa z kurczaka to zazwyczaj klarowny rosół, ale nie w tym przypadku. Tym razem z tego ptaszka zrobiłem gęstą zupę krem, a żeby wzbogacić smak, okrasiłem ją karmelizowanym jabłkiem. 
[]
Panierowane kotleciki jagnięce

Kotleciki z combra jagnięcego można przygotowywać na wiele różnych sposobów. Jednym z moich ulubionych jest smażenie ich w bardzo aromatycznej panierce z miksowanej bagietki, parmezanu i doskonale komponującej się z jagnięciną mięty.
[]
Skrzydełka marynowane w maślance, z piekielnym sosem

Mięso marynowane w maślance jest bardzo delikatne i takie będą też moje dzisiejsze skrzydełka. Ale na tym delikatność się już kończy, bowiem podam je z piekielnie ostrym sosem z papryczki habanero.
[play] Steak z puree z cebuli
 
[play] Soczewica duszona z warzywami, podana z zampone
 
[play] Kurczak duszony w pomidorach, z fasolką szparagową
 
[play] Kurczak w kremie z brokułów
 
[play] Schab z chorizo po hiszpańsku
 
[play] Kurczak na parze z pieczonymi pomidorami
 
[play] Flaki wołowe po zamojsku z pomidorami
 
[play] Estragonowy kurczak na parze, z czosnkowymi ziemniakami
 
[play] Pappardelle ze szpinakiem, kurczakiem i serami
 
[play] Zupa krem z kury, z karmelizowanym jabłkiem
 
[play] Panierowane kotleciki jagnięce
 
[play] Skrzydełka marynowane w maślance, z piekielnym sosem
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.