Serwis kulinarnatv.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Zapoznaj się z polityką prywatności. zamknij X
[kulinarnatv.pl]

Zarejestruj
Dania głównePrzekąski i dodatkiZupySałatkiDeseryPorady

Kulinarnatv.pl to internetowy blog kulinarny a przy tym telewizja oferująca video przepisy między innymi na obiad. Prezentujemy ciekawe przepisy kulinarne wideo, które możecie wykonać w domu we własnym zakresie. Instrukcje są jasne i czytelne dzięki czemu bez problemu przygotujecie wspaniałe potrawy, korzystając z przepisów na kurczaka, kaczkę czy indyka, a także przepisów na wołowinę. Pokazujemy wspaniałe potrawy kuchni polskiej, włoskiej, francuskiej, indyjskiej czy meksykańskiej. Dużą rolę przywiązujemy do dań z ryb stąd wiele u nas przepisów na rybę - poznacie przepisy na łososia, pstrąga czy dorsza. Zaprezentujemy też Państwu także przepisy na  owoce morza, również bardzo popularne przepisy na krewetki. Ostatnio w naszym kraju bardzo popularne jest sushi. Korzystając z naszych przepisów kulinarnych dowiecie się jak przygotować sushi w domu, jak ugotować ryż do sushi, a także poznacie same przepisy na sushi, w tym  na nigiri sushi, maki sushi i wiele innych. Jeżeli szukacie także przepisów na potrawy z grilla, potrawy ze szpinakiem czy przepisy na dania z makaronem to w Kulinarnatv.pl je znajdziecie!
W naszym blogu kulinarnym również wiele przepisów na zupy, jak i przepisów na dania wegetariańskie.



[]
polędwiczki w miodzie i winie

Polędwiczki w winie i miodzie to inspirowane hiszpańskimi smakami wyjątkowe danie. Przygotowanie nie jest trudne, a efekt- złożony, silny smak. Połączenie cierpkiego wina, słodyczy miodu, charakterystycznego smaku imbiru i czosnku z aromatem skórki z pomarańczy to gwarancja rewelacji na talerzu .
[]
soczysty steak na puree z kukurydzy

Soczyszty steak na puree z kukurydzy, to wyjątkowa i wykwintna potrawa. Proponuję sposób wysmażenia: krwisty, wtedy możemy cieszyć się pełnią smaku tego perfekcyjnego mięsa. Używam dojrzewającego rostbefa, mojego ulubionego.
[]
saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana to klasyczna włoska potrawa. Przygotowuje się ją z różnych mięs: cielęciny, kurczaka, a moja wersja jest z polędwiczki wieprzowej. Wspaniała soczysta z chrupiącą skórką z szynki parmeńskiej polana sosem z czerwonego wina i masła. To prawdziwa uczta dla smakoszy.
[]
pierś po prowansalsku

Pierś po prowansalsku to bardzo ciekawa potrawa rodem z Francji. Soczysta grillowana pierś z pomidorkami, oliwkami i ziołami smakuje chyba zawsze i niemal każdemu. Przygotowanie nie sprawi wam problemu, a efekt końcowy bedzie taki, że będziecie to często powtarzać.
[]
schab po andaluzyjsku

Schab po andaluzyjsku, to bardzo ciekawe połączenie krótko  grillowanego schabu, musi być soczysty, ze słonecznymi warzywami południa. Mocny smak i aromaty na długo pozostaną w naszej pamięci.
[]
sałatka z kurczakiem i gorgonzollą

Sałatka z kurczakiem z dodatkiem różnych serów i salami, to wyjątkowa intensywna smakowo kompozycja na kolacje lub obiad. Pieczony kurczak z sałatami,  rozpływającą się gorgonzollą,  polany aksamitnym vinegrettem to smak, do którego będziemy chcieli często wracać.
[]
tagiatelle po królewsku

Tagiatelle po królewsku, to makaron wstążki z kurczakiem w sosie z białego wina i słodkiej śmietanki z dodatkiem pieczarek, czerwonej papryki. Idealna pasta na obiad- bardzo pożywna i przede wszystkim o bardzo intensywnym smaku.
[]
hiszpański kurczak z chorizo

Hiszpański

kurczak

z chorizo, to smak prawdziwej Hiszpanii. Połączenie pieczonego kurczaka z warzywami dojrzewającymi na słońcu i chrupiącej kiełbasy chorizo to wyjątkowo smaczna kompozycja.
[]
tatar wołowy klasyczny

Ten klasyczny przysmak powinien zagościć na każdym stole. Doskonałej jakości wołowina z oliwą, żółtkiem, papryczką chilli, cebulą i ogórkiem to genialne połączenie. Idealny na wieczór z kieliszkiem czerwonego wina.
[]
pierś po normandzku

Pierś po normandzku to grillowana pierś z kurczaka w sosie z białego wina i śmietanki. To co ją wyróżnaia to jabłka. Dusząc się w sosie nadają wyjątkowy i bardzo ciekawy smak całej potrawie. W tym daniu znajdziemy też pieczarki. To bardzo udana kompozycja.
[]
rosbef grillowany z masłem czosnkowym

Rostbef grillowany z masłem czosnkowym. To niemal wyznacznik wyśmienitego steaka. Nie używamy w tym przypadku zbyt wielu smaków, wydobywamy tem właściwy- naturalny smak dobrej wołowiny. Masło czosnkowe go nam świetnie wzmocni. Polecam krrrrwisty :)
[]
pierś w pomarańczach

Pierś z kurczaka w pomarańczach to łatwe i jednocześnie bardzo oryginalne danie. Grillowany kurczak doskonale się komponuje z kwaskowatą słodyczą pomarańczy, a flambirowanie  dodaje mu ciekawszego wymiaru.
[play] polędwiczki w miodzie i winie
 
[play] soczysty steak na puree z kukurydzy
 
[play] saltimbocca alla romana
 
[play] pierś po prowansalsku
 
[play] schab po andaluzyjsku
 
[play] sałatka z kurczakiem i gorgonzollą
 
[play] tagiatelle po królewsku
 
[play] hiszpański kurczak z chorizo
 
[play] tatar wołowy klasyczny
 
[play] pierś po normandzku
 
[play] rosbef grillowany z masłem czosnkowym
 
[play] pierś w pomarańczach
 
   O nas ...
[ konkursy ] [ulubione] Twoje ulubione filmy:

Musisz być zalogowany aby tutaj pojawiły się linki do Twoich ulubionych filmów.
Polecamy
[]

Boeuf Bourguignon (wołowina po burgundzku)

[]

Sałatka z grillowaną gruszką i kurczakiem

[]

Babeczki z płynną czekoladą i malinami

[]

Kurczak tandoori

[]

Quritto inspirowane KFC

[]

Kurczak ze śliwkami

[]

Zupa z grillowanej kukurydzy

[]

Świerszcze i szarańcza w tempurze. Śmiesznie i strasznie :)

[]

Ceviche z białej ryby

Jeśli nie wiecie jak przygotować SUSHI zapraszamy do działu przepisy sushi. Podstawą jest ryż dlatego przedstawiamy krok po kroku jak przygotować ryż do sushi, pokazujemy ciekawe przepisy na sushi. Pomoc w przygotowaniu sushi, maki sushi, uramaki oraz nigiri sushi.